Арсенал победи опашкар, без да хаби сили, и окупира върха в Англия


Арсенал победи опашкар, без да хаби сили, и окупира върха в Англия
Снимка: Getty Images

695 0

Арсенал спечели мача си от 31-ия кръг срещу Лутън и се изкачи поне за една нощ на върха във Висшата лига. "Топчиите" имат 68 точки в актива, с 1 повече от Ливърпул, който е с мач по-малко. Това е и мач №10 поред за лондончани без поражение в лигата. 

Успехът дойде след голове на Мартин Йодегор и автогол на Даики Хашиока през първото полувреме. Лутън, който отдавна не е усещал вкуса на победата, остава 18-и - в зоната на изпадащите.

Йодегор и автогол донесоха трите точки на

"Топчиите" бяха дейни през първата част и логично поведоха в 24'. Тогава, след грешка в отбраната на гостите топката стигна до Йодегор, който направи двойно подаване с Кай Хаверц, след което норвежецът не остави шанс на Камински с изстрел в неговия десен ъгъл - 1:0.

Вторият гол падна в 44' след атака отляво. Смит-Роу в наказателното поле намери Рийс Нелсън и той от около метър изглеждаше, че наказа за втори път стража на Лутън. Всъщност това бе автогол на Даики Хашиока - 2:0.

През второто полувреме Арсенал излезе по-пестелив в силите си и макар че контролираше мача, не създаде почти никакви опасности пред вратата на съперника. От началото на частта до 85-ата минута статистиката сочеше, че има само един удар към една от двете врати и той е неточен. Разбира се, на футболист на Арсенал. 

Първият точен удар след почивката бе отправен в 88', когато Камински спаси изстрел на Еди Нкетиа. До края резултатът не се промени и Арсенал се изкачи на върха във Висшата лига, изпреварвайки с точка Ливърпул. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички