Манчестър Сити пази "откраднат" талант от Юнайтед като очите си


Манчестър Сити пази "откраднат" талант от Юнайтед като очите си
Снимка: Getty Images

1970 0

Манчестър Сити отхвърли офертата на Брайтън от порядъка на 8 млн. паунда за тийнейджъра Джеймс МакАтий.

Младият футболист дебютира за мъжете в турнира Карабао Къп срещу Уикъмб Уондърърс миналия месец и изявите му на юношеско ниво предизвикаха интерес от клубове във Висшата лига. Кристъл Палас и Уест Хем са сред останалите отбори, които се интересуват от халфа, като Брайтън е единственият тим, излязъл с конкретно предложение.

Според информация на The Athletic, клубът няма намерение да се разделя с обещаващия си талант, който няма да бъде трансфериран без значение от оферата. Въпреки това, клубовете ще се надяват да привлекат МакАтий с перспективата за повече игрови минути в мъжкия тим.

Говорейки след дебюта си за първия състав, МакАтий каза: „Беше страхотно и много шумно. Когато се появих на терена, се усмихвах през цялото време. Когато влязох на терена, играх като ляв бек. Пеп Гуардиола ме попита „Можеш ли да играеш там?“. Казах му „Да, с цената на всичко, само и само да съм на терена и дадох най-доброто от себе си. Останалите играчи говориха с мен и ми помогнаха. Просто беше хубаво да бъда на терена“.

МакАтий се присъедини към Сити от градския съперник Манчестър Юнайтед, когато бе на десет години. Мениджърът на „гражданите“ Гуардиола му казал през лятото, че ще бъде един от петимата играчи, които ще бъдат във или около първия тим този сезон, след като клубът отхвърли няколко предложения за преостъпване под наем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички