Манчестър Сити официално обяви рекордната си покупка


Манчестър Сити официално обяви рекордната си покупка
Снимка: БГНЕС

1354 0

Манчестър Сити официално обяви привличането на защитника Аймерик Лапорт. 23-годишният футболист се присъединява от Атлетик Билбао и договорът му с "гражданите" е до 2023 година. 

От клуба не обявяват официално сумата, която са платили, но от испанския клуб заявиха, че това ще е 65 милиона евро, което е с два милиона повече, отколкото клубът плати за Кевин де Бройне преди две години и половина. По този начин английския клуб счупиха собствения си рекорд. 

Лапорт е един от най-обещаващите играчи в цяла Европа, а в Сити ще носи фланелка с номер 14, съобщава клуба. Той се превръща във втория най-скъп защитник в света, изоставайки единствено от Върджил ван Дайк, за когото бяха платени 75 милиона паунда.

"Много съм щастлив да бъда тук. Сити е отбор с голяма амбиция и един от най-големите клубове в Европа. Нямам търпение да работя под ръководството на Пеп Гуардиола и да помогна на клуба да постигне успехи. Означава много за мен отбор като Сити да повярва в мен и нямам търпение да започна", заяви новото попълнение пред клубния сайт. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички