Какъв удар! Манчестър Сити счупи трансферния си рекорд


Какъв удар! Манчестър Сити счупи трансферния си рекорд
Снимка: Getty Images/Guliver

2970 0

Ръководството на Манчестър Сити, което изпусна Алексис Санчес по-рано през януари, все пак избухна с впечатляваща сделка. "Гражданите" счупиха собствения си трансферен рекорд и платиха освобождаващата клауза в договора на искания от цяла Европа защитник Аймерик Лапорт.

Лидерът в английската Висша лига ще привлече бранителя на Атлетик Билбао срещу 65 милиона евро, кеото е с два милиона повече, отколкото клубът плати за Кевин де Бройне преди две години и половина. Новината съобщи испанският клуб и, въпреки че не беше споменато името на Сити, няма спор, че това е отборът, платил клаузата.

23-годишният играч използва възможността да се сбогува с феновете на Билбао: "Имам да кажа толкова много неща само в няколко реда. Искам да благодаря на всички за това, което ми дадохте. Пристигнах като юноша и тук се оформих като личност и футболист. Не бих искал моето заминаване, което е свързано с поемането на ново предизвикателство в кариерата ми, да бъде сбогуване, а по-скоро вземане на довиждане. Напускам уникален клуб, който никога няма да забравя. Благодаря ви заради всичко това!".

Лапорт се превръща във втория най-скъп защитник в света, изоставайки единствено от Върджил ван Дайк, за когото бяха платени 75 милиона паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички