Манчестър Сити обърна Челси и продължава да преследва Ливърпул


Манчестър Сити обърна Челси и продължава да преследва Ливърпул
Снимка: Gulliver/GettyImages

3167 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити надви Челси с 2:1 в мач от 13-тия кръг на Премиър лийг. Гостите откриха резултата в 21-вата минута чрез Н'голо Канте, но само 7 минути по-късно Кевин Де Бройне изравни. "Гражданите" достигнаха до победата в 37-мата минута, след като Рияд Марез отбеляза решителния гол. До края на срещата Сити пропуснаха да направят победата си дори по-изразителна. Челси също имаха шансове да изравнят резултата, но положенията пред вратата на Едерсон бяха далеч по-малко.

Успехът изкачи тимът на Пеп Гуардиола на 3-тото място, като "гражданите" събират актив от 28 точки и продължават да са на 9 зад водача Ливърпул. Челси се смъкна на 4-тата позиция с 26 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Манчестър Сити достигат до първата опасност в срещата, след като в 3-тата минута Кевин Де Бройне стреля опасно покрай вратата на Кепа Арисабалага. Челси отвръщат с контраатака в 8-мата минута. Тами Ейбрахам спечели топката в центъра на терена, след което пусна надясно към Уилиян, но бразилецът стреля покрай вратата на Едерсон. Челси продължават да бъдат по-опасния отбор и в 10-тата минута Ейбрахам има нов шанс да отбележи, но ударът му минава встрани от вратата на "гражданите".

В 14-тата минута гостите стигат до изпълнение на корнер. След разбъркване в наказателното поле на Сити топката стига до Фикайо Томори, който обаче не успява да уцели вратата. Противно на очакванията Челси продължава да натиска и изпуска пореден шанс пред вратата на Едерсон. Уилиян изведе Емерсон Палмиери на добра позиция, но левият бек реши да стреля отдалеч вместо да подава. В крайна сметка в 21-вата минута логичното се случва и Челси открива резултата. Матео Ковачич извежда Н'голо Канте и французинът прокарва топката покрай Едерсон, с което открива резултата - 0:1! Това е 3-ти гол на Канте във Висшата лига през този сезон, като по този начин той е вкарал гол с всеки точен удар към вратата през настоящата кампания.

В 29-тата минута обаче Манчестър Сити стигат до изравнително попадение. Жоржиньо сбърка една топка в центъра на терена, след което Кевин Де Бройне се възползва и отдалеч отбеляза във вратата на Кепа - 1:1!. Трябва да се отбележи, че при изстрела имаше рикошет в крака на Курт Зума, което доста промени траекторията на топката. В 36-тата минута голмайсторът Де Бройне имаше шанс да реализира втори гол, но ударът му минава над вратата на Челси.

В следващата атака домакините достигнаха до пълен обрат. Рияд Марез навлезе отдясно в наказателното поле на лондончани и с плътен удар по земя прати топката за втори път в мрежата на Кепа Арисабалага - 2:1! В 40-тата минута Манчестър Сити претендират за дузпа, но съдията Мартин Аткинсън подминава ситуацията. Две минути по-късно вратарят на Челси Кепа буквално подари топката на Серхио Агуеро, но аржентинският нападател нацели напречната греда на вратата на лондончани и резултатът се запази 2:1. В края на първата част играчите на Лампард съвсем се предават и е цяло чудо, че "гражданите" не стигат до 3-ти гол. В крайна сметка двата тима се оттеглят на почивка при резултат 2:1 в полза на Манчестър Сити.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Второто полувреме отново започва с натиск на Сити. Марез нахлува в полето на Челси, но стреля встрани от вратата на Кепа. В 52-рата минута Пеп Гуардиола извършва първа промяна в тима на Манчестър Сити - Родри напуска терена след съмнения за травма, а на негово място влиза Илкай Гюндоган. Минута по-късно Челси създава първата си опасност за втората част, като отново Н'голо Канте е близо до гола, но топката излиза в ъглов удар.

Ситуациите пред двете врати валят една след друга. В 54-тата минута Де Бройне стреля, но изстрелът му е избит в корнер. Франк Лампард също прави първо промяна в срещата - Емерсон напуска терена, а на негово място влиза Рийс Джеймс. В 64-тата минута топката бе центрирана в наказателното поле на гостите, последва разбъркване, след което Кепа Арисабалага се намеси решаващо след удар на Рияд Марез. Втора смяна за тима на Манчестър Сити - Фил Фодън влиза на мястото на Давид Силва.

В 73-тата минута Лампард извършва и останалите си две смени - Тами Ейбрахам и Жоржиньо напускат и на техните места се появяват Миши Батшуай и Мейсън Маунт. Гуардиола също е принуден да извърши промяна, тъй като Серхио Агуеро получава контузия. На негово място на терена влиза Габриел Жезус. В 80-тата минута Уилиян стреля опасно от въздуха, но Едерсон избива топката с върха на ръкавиците си.

Последни 10 минути от срещата и Челси ще се опитат да стигнат до изравнителен гол. "Гражданите" пък изглежда ще дебнат на контраатака да решат всичко с 3-ти гол. Двата тима обаче не успяват да стигнат до някаква по-сериозно опасност пред вратите на Едерсон и Кепа. В 91-вата минута Мейсън Маунт стреля от пряк свободен, но топката минава покрай вратата. В 93-тата минута Рахийм Стърлинг вкарва топката в мрежата на Челси, но след проверка с ВАР голът му е отменен, заради засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Кансело, Стоунс, Фернандиньо, Менди, Де Бройне, Родри, Давид Силва, Марез, Стърлинг, Агуеро

ЧЕЛСИ: Кепа, Азпиликуета, Зума, Томори, Емерсон, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Пулишич, Уилиян, Ейбрахам

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Манчестър Сити са с 25 точки преди срещата и изостават на 9 от лидера Ливърпул. Отборът се намира на 4-тото място, след като загуби дербито срещу „мърсисайдци“ в предния кръг. Челси подобриха представянето си след лошото начало, като в последните 6 срещи в Премиър лийг, играчите на Франк Лампард записаха 6 поредни успеха. Лондончани са на 3-тото място в класирането, като изостават от Лестър, заради по-лошата си голова разлика.

В стартовия състав на Манчестър Сити няма големи изненади, като изключим, че Кайл Уокър е оставен на резервната скамейка от наставника Пеп Гуардиола. Франк Лампард излиза със сравнително дефанзивна схема, като оставя Мейсън Маунт на пейката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички