Манчестър Сити не се затрудни срещу Саутхемтън в Купата на Лигата


Манчестър Сити не се затрудни срещу Саутхемтън в Купата на Лигата
Снимка: Getty Images/Gulliver

2339 0

Манчестър Сити победи Саутхемтън с 3:1 в 1/8- финален двубой за Купата на Лигата. Два гола на Агуеро и един на Отаменди бяха достатъчни за успеха на "гражданите". За гостите се разписа Стивънс в 75'.

От самото начало на двубоя "гражданите" наложиха своето темпо, докато Саутхемтън предимно се защитаваше. Така се стигна до 20', когато Отаменди надскочи бранителите на "светците" при центриране и засече с глава за 1:0.

Гостите действаха доста предпазливо, дори и страхливо на моменти, като това съвсем улесни задачата за Сити. Отборът на Хосеп Гуардиола постоянно разиграваше, като в 38' се стигна до второ попадение. Кайл Уолкър подаде топката на крака на Серхио Агуеро , който на опразнена врата се разписа.

Втората част започна по същия начин, както протече и първата. В 50' Бернардо Силва получи чудесно подаване в наказателното поле, но пропусна златен шанс, като и стражът на Саутхемтън направи добро спасяване. В 60' Серхио Агуеро стигна доотскочилата топка в наказателното поле и преодоля вратаря с нисък удар в средата на вратата, правейки резултата 3:0. Минута след това удар на Марез бе блокиран от защитник.

В 65' гостите стигнаха до първото си опасно положение. Софиан Буфал овладя подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля. Опитът му беше отправен по посока на долния ляв ъгъл, но Клаудио Браво беше подготвен и не позволи промяна в резултата. В 75' по-активните действия на играчите на Саутхемптън дадоха своя резултата. Джак Стивънс  засече подаването от ъгловия удар и хладнокръвно удар с глава отбеляза за 3:1. Въпреки "съживяването" си от средата на второто полувреме гостите не успяха да стигнат до повече попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Браво, Уолкър, Отаменди, Гарсия, Анхелино, Силва, Дойл, Фодън, Марез, Жесус, Агуеро

Саутхемтън: МакКарти, Дансо, Беднарек, Стивънс, Валери, Хойберг, Ромеу, Уорд-Праус, Буфал, Лонг, Армстронг

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Гражданите" продължават защитата на трофея срещу един доста разколебан отбор. Само преди няколко дни "светците" загубиха със срамното 0:9 от Лестър у дома. Сега ще опитат поне от части да се реваншират пред своите фенове. Хосеп Гуардиола може и да даде почивка на част от титулярите си.

Аут заради контузии са Зинченко, Лапорт, Родри и Сане, а Фернандиньо е наказан. Двата отбора ще се изправят един срещу друг отново в събота, но този път във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички