Манчестър Сити се доближи на 3 точки до Ливърпул, спорен гол беляза успеха срещу Вила


Манчестър Сити се доближи на 3 точки до Ливърпул, спорен гол беляза успеха срещу Вила
Снимка: Getty Images/Gulliver

1286 0

Манчестър Сити постигна убедителна победа срещу Астън Вила с 3:0 в двубой от десетия кръг на Висшата лига. И трите попадения паднаха през втората част, като техни автори бяха Стърлинг, Де Бройне и Гюндоган. С победата отборът на Хосеп Гуардиола намали изоставането до лидера Ливърпул на 3 точки, като "червените" имат среща по-малко, която е утре от 18:30 часа срещу Тотнъм.

Първото полувреме бе доста оспорвано, като гостите разчитаха предимно на контраатаки. В 23' от Вила имаха претенции за дузпа след една бърза атака, която завърши след удар на Макгин от границата на наказателното поле. Едерсон изби с една ръка, Луис се опита да направи добавка, но Кансело се хвърли и успя да играе с топката. Гостите претендираха за дуапа, но сигнал за такава отново не последва, а ВАР не промени нищо.

                                                                                                                      "Гражданите" доста си улесниха второто полувреме, като вкараха гол веднага след почивката. В 46' Жесус достигна до топката и я насочи над защитата към Рахим Стърлинг, който засече подаването и стреля в мрежата. В 65' Сити удвои преднината си, но голът бе доста спорен. Кевин де Бройне центрира от свободен удар, а топката и двама играчи на Сити в засада заблудиха вратаря на Вила и той не успя да реагира. Повторенията показаха, че голът може да бъде отменен заради засада на Стърлинг, но съдиите не взеха това решение. Пет минути след това Гюндоган успя да оформи крайното 3:0 с удар от наказателното поле.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички