Клубовете от Висшата лига ще пазаруват в рамките на 10 седмици


Клубовете от Висшата лига ще пазаруват в рамките на 10 седмици
Снимка: Getty Images/Guliver

950 0

Летният трансферен прозорец в Англия ще отвори на 27-ми юли и ще продължи 10 седмици. Клубовете от Висшата лига са се съгласили прозорецът да отвори ден, след като завърши настоящия сезон в елита на Англия.

Тимовете на Острова ще могат да правят трансфери до 5-ти октомври, като именно тази беше датата, която УЕФА предложи за краен срок за регистрацията на нови футболисти. След консултация между Висшата лига и Английската футболна лига стана ясно, че ще бъде добавено удължение на трансферния прозорец до 16-ти октомври, но то ще важи само за сделки между клубовете в Англия. През този период няма да могат да бъдат осъществявани трансфери между отборите от Висшата лига, но клубовете от елита на Англия ще могат разменят играчи с тимовете от по-долните дивизии и ще могат да подписват за постоянно и да отдават футболисти под наем.

Въпросните дати очакват единствено одобрението на ръководния орган на световния футбол ФИФА, но се говори, че това е въпрос на време. А ето кой треньор от Висшата лига ще разполага 150 милиона паунда за летни трансфери.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички