Манчестър Сити на полуфинал след драма и дузпи срещу Лестър


Манчестър Сити на полуфинал след драма и дузпи срещу Лестър

1314 0

Манчестър Сити се класира за полуфиналите за Купата на лигата, след като трябваше да премине през драма и дузпи срещу Лестър на "Кинг Пауър Стейдиъм". До рулетката на края се стигна, след като Лестър изравни в добавеното време и се стигна до продължения.

Първото попадение падна в 26', когато Илкай Гюндоган проби през центъра на терена и между двама успя да пусне за Бернардо Силва. Бившият ас на Монако нямаше проблеми и преодоля лесно вратаря за 0:1.

За домакините Рияд Марез изпусна най-добрата възможност за изравнителен гол през второто полувреме, а "гражданите" също се отчетоха с няколко сериозни пропуска, най-вече на Силва и Габриел Жезус.

Съдията даде цели 8 минути продължение, в което точно 3 минути преди края беше отсъдена дузпа за Лестър след нарушение срещу Демарай Грей. Джейми Варди успя да реализира и прати мача в продължения.

В допълнителните 30 минути Сити така и не успя да стигне до успеха, а съдията ощети гостите, след като не отсъди дузпа за грубо нарушение срещу Кайл Уокър. Нещо повече - потърпевшият получи жълт картон за симулация - дузпи в мача.

Фугс отбеляза за Лестър, последван от две точни изпълнения на Гюндоган и Туре. Магуайър и Ибора също бяха точни - 3:2 за Лестър. Данило и Жезус отбелязаха за Манчестър Сити - 3:4. Първият пропуск дойде от Джейми Варди, който се разписа в редовното време. Браво спаси следващата дузпа на Марез и прати Сити на полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички