Манчестър Сити единствен против нови правила във Висшата лига


Манчестър Сити единствен против нови правила във Висшата лига
Снимка: Getty Images

984 0

Клубовете от Висшата лига гласуваха за преминаване от настоящите правила за рентабилност и устойчивост към нова система. Новата система ще отразява съотношението на разходите на отбора на УЕФА, обвързвайки разходите за заплати и трансфери с фиксиран процент от приходите, съобщи „Sky Sports“.

Единственият клуб, който е гласувал против въвеждането на нови правила е Манчестър Сити. Това се случва дни преди официалното гласуване на така наречения Нов курс за футбола от правителството на Великобритания, който трябва да въведе нова законодателна рамка за футбола.

Още: Ливърпул изпусна Манчестър Сити в "последния танц" на Клоп и Пеп: Арсенал е на върха! (ВИДЕО)

В изявление говорител на Висшата лига каза: „Клубовете се съгласиха да дадат приоритет на бързото разработване и прилагане на нова финансова система за цялата лига. Това ще даде сигурност на клубовете по отношение на бъдещите им финансови планове и ще гарантира, че Висшата лига е в състояние да запази съществуващите си водещи световни инвестиции на всички нива на играта“.

Колко пари ще се разпределят на клубовете?

„Наред с това, клубовете от Висшата лига също така отново потвърдиха своя ангажимент за осигуряване на устойчиво финансирано финансово споразумение с английската футболна лига, при условие че новата финансова система бъде официално одобрена от клубовете. Лигата и клубовете също потвърдиха своя постоянен и дългогодишен ангажимент към по-малките клубове, която включва 1,6 милиарда паунда, разпределени на всички нива на футбола през текущия тригодишен цикъл“, съобщиха още от Висшата лига.

Английската Висша лига отличи Микел Артета от Арсенал и Расмус Хойлунд от Манчестър Юнайтед

150 000! Кай Хаверц от Арсенал запечата името си в историята на английската Висша лига

Дарвин Нунес от Ливърпул постави нежелан рекорд в английската Висша лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички