Манчестър Сити е едноличен лидер след разгром над Саутхемптън


Манчестър Сити е едноличен лидер след разгром над Саутхемптън
Снимка: Getty Images/Guliver

957 0

Отборът на Манчестър Сити победи изключително убедително тима на Саутхемптън с 6:1 в среща от 11-ия кръг в английската Висша лига. ,,Гражданите“ не оставиха никакво съмнение в превъзходството си на терена и още в първите 20 минути решиха изхода на срещата, отбелязвайки три попадения.

В 6-та минута централният защитник на ,,светците“ Уесли Хьод си отбеляза автогол, с което даде преднина на домакините. Само шест по-късно топ стрелецът на шампионите Серхио Агуеро реализира своя гол номер 150 с екипа на ,,небесносините“ във Висшата лига. Не след дълго резултатът стана класически, като точен бе полузащитникът Давид Силва. Гостите все пак успяха да вкарат почетно попадение до почивката, дело на нападателя Дани Ингс, който се разписа след изпълнение на дузпа след половин час. До края на първата част имаше време и за Рахийм Стърлинг да запише името си сред голмайсторите, като това се случи точно преди паузата.

През втората част възпитаниците на Пеп Гуардиола логично намалиха високите обороти на игра, но това не им попречи да отбележат нови два гола в мрежата на Алекс Маккарти. Първо Стърлинг отбеляза втория си гол в мача в 67-та минута, а в последната минута на редовното време стана асистент за втори път в срещата за попадението на Лирой Сане.

Така ,,гражданите“ постигнаха поредна категорична победа в шампионата и се върнаха на върха във Висшата лига, като са с две точки пред втория Ливърпул. Челси може да се изравни с мърсисайдци, ако победи у дома Кристъл Палас. За Сити предстоят домакинства на Шахтьор Донецк в Шампионска лига и градско дерби с Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички