Манчестър Сити - Челси по ТВ: Къде да гледаме решаващата битка за ФА Къп?


Манчестър Сити - Челси по ТВ: Къде да гледаме решаващата битка за ФА Къп?
Снимка: GettyImages

2017 0

Манчестър Сити отпадна от Шампионска лига и вече може да съсредоточи мислите си върху 2 турнира - Висшата лига и ФА Къп. По пътя на "гражданите" към втория застава Челси, който вижда спасение на поредния лош сезон в евентуален триумф.

За "гражданите" в събота има два варианта - да излеят целия гняв от отпадането си от евротурнирите върху лондончани, или да не успеят да преодолеят яда и да допуснат пореден крах. В сряда възпитаниците на Пеп Гуардиола бяха надвити от "кралете" след драма и дузпи насред "Етихад". Така "небесносините" пропуснаха възможността да защитят статута си на европейски клубен шампион. Във ФА Къп обаче Сити е повече от категоричен, записвайки победи над Хъдърсфийлд (5:0), Тотнъм (1:0), Лутън (6:2) и Нюкасъл (2:0).

Челси от своя страна наглед не се бори за нищо, освен за честта си в първенството. "Сините" нямат ангажименти и в Европа, а след като загубиха Карабао Къп от "децата" на Ливърпул, единственият светъл лъч за тях се изразява именно във ФА Къп. Освен това, за разлика от съперника си, Маурисио Почетино трябва да се справя с много кадрови проблеми. Цели 9 играчи, сред които Стърлинг, Фернандес и Джеймс, са аут или под въпрос за срещата.

Преди Манчестър Сити - Челси, къде да гледаме НА ЖИВО мача от ФА Къп?

Поглед в миналото

В исторически план тези два съперника са се изправяли един срещу друг 177 пъти. Изненадащо или не, Челси има превес в силите със 71 срещу 65 победи и 41 равенства. Последният мач помежду им се състоя през февруари и завърши при резултат 1:1.

Къде да гледаме двубоя?

Срещата между "гражданите" и "сините" е с начален час 19:15 ч. и ще бъде предавана ПРЯКО в ефира на "Диема Спорт 3". Ако нямате възможност да гледате, може да проследите мача Манчестър Сити - Челси НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички