Манчестър Сити - Арсенал по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка за Къмюнити Шийлд?


Манчестър Сити - Арсенал по ТВ: Къде да гледаме сблъсъка за Къмюнити Шийлд?
Снимка: Getty Images

4657 0

Настъпи времето и за двубоя в Англия, с който традиционно се дава началото на новия сезон във Висшата лига. Битката за трофея "Къмюнити шийлд" тази година противопоставя отборите на Манчестър Сити и Арсенал, като двата тима ще се изправят един срещу друг от 18 часа на "Уембли".

Срещата за "Къмюнити Шийлд" противопоставя шампиона на страната и носителя на ФА Къп. Сити обаче триумфира и в двете надпревари миналия сезон и затова срещу "гражданите" ще излезе вторият отбор в крайното класиране. Срещата Манчестър Сити - Арсенал ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Не е ясно с точно какъв състав ще излезе отборът на Хосеп Гуардиола, като през лятото се стигна до известни промени. До този момент "гражданите" се подсилиха с двама нови - Матео Ковачич и Йошко Гвардиол. Разделиха се обаче с Илакй Гюндоган и Рияд Марез. Затова и не е ясно с кои играчи ще стартира мениджърът.

Арсенал иска да запази устрема от миналия сезон на неочакваното предизвикателство, което отправи за титлата, похарчавайки около 200 млн. паунда за три попълнения това лято – Деклан Райс (от Уест Хям), Юриен Тимбер (Аякс) и Кай Хаверц (Челси).

Под ръководството на Пеп Гуардиола гражданите спечелиха 16 от 19-те си срещи с "артилеристите", включително последните 8. Иначе Арсенал започва новия сезон във Висшата лига с домакинство на Нотингам Форест на 12 август, а ден по-рано Манчестър Сити стартира защитата на титлата с визита на новака Бърнли, начело с Венсан Компани. След изпусната титла миналия сезон Микел Артета призна, че е мислил за раздяла с Арсенал, но не след дълго се е отказал. Срещата днес ще бъде предавана пряко по Диема Спорт 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички