Ман Юнайтед засилва защитата с конкурентен бранител от Италия


Ман Юнайтед засилва защитата с конкурентен бранител от Италия
Снимка: Getty Images

1448 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг иска да подсили дясната зона на своята отбрана, а нидерландецътът дори вече е набелязал точния човек за английския тим. Става въпрос за сънародника на Тен Хаг – Дензел Дъмфрийс, който се подвизава в този момент за Интер Милано.

26-годишният краен бранител изигра силен сезон за „нерадзурите“, в който вкара пет гола и подаде за още седем попадения в 45 гола.

Националът на „лалетата“ пристигна на „Сан Сиро“ от ПСВ Айндховен през миналото лято и парафира за четири години с италианския клуб. Бъдещето му обаче на Ботуша не е ясно, тъй като от Интер ще опитат да смалят бюджета си за заплати през новата година.

Според британската преса пък голям интерес има именно от Юнайтед след идването на Тен Хаг, а „червените дяволи“ ще трябва да се разделят с около 30 милиона евро, за да си гарантират услугите му.

Дъмфрийс има 34 мача за Нидерландия и се утвърди като важен защитник в селекцията на тима от Ниската земя. Той може да играе освен като десен краен бранител, а също така и като десен халфбек, за да оперира по-смело в предни позиции.

Вярва се, че Юнайтед е в търсене за подсилване на тази си зона, след като се очаква Аарън Уан-Бисака да се раздели с клуба през това лято. Англичанинът не успя да се утвърди в отбора при Ралф Рангник и се смята, че не попада и в плановете на новия мениджър на отбора. А къде ще продължи кариерата си халф на Юнайтед, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички