Маестро Де Бройне с пореден рецитал! Манчестър Сити обърна Кристъл Палас и диша във врата на Ливърпул (ВИДЕО)


Маестро Де Бройне с пореден рецитал! Манчестър Сити обърна Кристъл Палас и диша във врата на Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1063 0

Манчестър Сити бе безкомпромисен във визитата си на Кристъл Палас от 32-рия кръг на Висшата лига. "Гражданите" допуснаха ранно изоставане в резултата, но скоро след това се върнаха в мача и го спечелиха безапелационно с 4:2

Резултата още в 3-тата минута за "орлите" откри Жан-Филип Матета. Паритета 11 минути възстанови Кевин де Бройне, който изнесе пореден невероятен двубой.

1:2 направи Рико Люис 2 минути след подновяването на играта. Ерлинг Холанд удвои преднината на своя тим в 66-ата минута, а само 4 по-късно Де Бройне заби и втория си гол в мача. Крайното 4:2 оформи Едуард в 86-ата минута.

Кевин де Бройне матира Кристъл Палас за успех с 4:2 на Манчестър Сити

Как се разви двубоят?

Кристъл Палас излезе напред в резултата след само 3 минути игра. Жан-Филип Матета получи хубав пас зад гърба на противниковата защита. Той напредна и стреля, а с помощта на гредата топката се оплете в мрежата на съперника.

11 минути бяха нужни на Манчестър Сити да реагира по най-добрия възможен начин. Кевин де Бройне за пореден път засвидетелства защо е един от най-добрите в света в работата си. От границата на наказателното поле белгиецът отправи великолепен мощен шут в далечния ъгъл, възстановявайки паритета.

В 19-ата минута Ерлинг Холанд можеше да обърне нещата в полза на "гражданите". Норвежецът излезе очи в очи с противниковия страж, но не съумя да го преодолее.

7 минути преди края на редовното време "орлите" получиха шанс да нанесат втори сериозен удар. Аю се възползва от сериозна грешка на Родри. Той напредна и шутира, но право в напречната греда.

Второто полувреме започна по мечтания начин за "небесносините". Изсипана топка в наказателното поле затрудни защитниците на Палас. Това даде шанс на Рико Люис да отправи удар от удобна позиция. Топката рикошира в противников играч и попадна във вратата на опонента.

В 67-ата минута пропусналият на няколко пъти по-рано Холанд също записа името си сред голмайсторите. Асът на "гражданите" получи подаване по земя от изведения секунди по-рано великолепно от Джак Грийлиш Кевин де Бройне. Таранът не се посвени да направи 1:3.

Три минути по-късно белгиецът се разписа за втори път. Родри "укроти" коженото "кълбо" в пеналтерията на Кристъл Палас, а с нов мощен изстрел полузащитникът реши всичко в мача.

Попаденията обаче не спряха с това. В 86-ата минута Одсон Едуард получи хубаво центриране от Джефри Шлуп. Той не се поколеба и оформи крайното 2:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички