Коварно: Манчестър Сити срещу "средняка", който го дъни най-често, а Арсенал среща свой кошмар


Коварно: Манчестър Сити срещу "средняка", който го дъни най-често, а Арсенал среща свой кошмар
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5525 0

Битката за титлата в английската Висша лига обещава да бъде зрелищна до самия край, като преди 32-рия кръг Ливърпул е със 70 точки, Арсенал с 68, а Манчестър Сити - с 67. Поне на хартия мърсисайдци ще имат най-тежкия мач този уикенд, но изпитанията за "топчиите" и за "гражданите" далеч няма да са лесни. Поне ако съдим по статистиката.

Пеп Гуардиола ще трябва да се справи със "средняка" в шампионата, срещу който се дъни най-често. Кристъл Палас не се даде на шампиона и през този сезон след интригуващо равенство 2:2. Така в последните 12 срещи помежду им Сити има само шест успеха. Микел Артета пък среща тима, който преди година го победи с 3:0. Арсенал е надделявал над Брайтън само два пъти в последните шест сблъсъка във всички турнири, като същевременно е инкасирал цели три поражения.

Какъв е шансът Кристъл Палас за пореден път да спре Манчестър Сити?

Кристъл Палас пак ще мъчи Манчестър Сити

Все пак и двата гранда са в ролята на доста сериозни фаворити, въпреки че са и гости. Платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 1,30 за успех на "гражданите", докато ставката за победа за лондонските "орли" е 9,75. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 5,75. Те се изправят един срещу друг днес (06.04) от 14:30 часа българско време.

Кристъл Палас е с осем точки над линията на изпадащите, но му предстоят сблъсъци със Сити и Ливърпул, след които ситуацията му потенциално може да се усложни предвид настоящата му серия от четири шампионатни мача без победа. Изненадващо или не, но "гражданите" имат само една суха мрежа в последните си шест визити във Висшата лига (но все пак са спечелили 16 точки от тях). Те ще имат едно на ум и за тежкия сблъсък срещу Реал Мадрид в Шампионска лига във вторник (09.04).

Колко вероятно е Брайтън отново да бие Арсенал?

Брайтън пак ще шокира Арсенал

Точно тогава Арсенал пък има не по-лек дуел срещу Байерн Мюнхен. Преди това "топчиите" насочват поглед към Брайтън, като коефициентът на efbet за това да се поздравят с успех и отново поне временно да стъпят на първото място е 1,69. Ставката пък за победа за "чайките" е 4,75, докато пазарът за равенство е оценен на 4,10. Мачът започва в 19:30 часа българско време.

Брайтън не е с най-доброто си лице, но избегна пета поредна загуба като гост преди дни, когато завърши наравно 0:0 с Брентфорд. Поражението щеше да ги върне чак към 2006 година, когато за последно "чайките" имаха такава негативна серия по този показател. Интересното е, че мачът е от 17:30 часа местно време - а Брайтън не е успявал да спечели цели 15 от 18-те си двубоя във Висшата лига, които са се състояли от 17:30 местно време (8 поражения и 7 загуби).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички