Лукаку се отпуши, а Юнайтед отново гази като гост


Лукаку се отпуши, а Юнайтед отново гази като гост
Снимка: Guliver/GettyImages

979 0

Манчестър Юнайтед продължава страхотния си ход в английската Висша лига. "Червените дяволи" постигнаха поредна победа под ръководството на Оле Гунар Солскяер, като този път се наложиха с 3:1 в гостуването си на Кристъл Палас.

В 33' Люк Шоу проби през левия фланг като на парад и между няколко играчи подаде на Лукаку, който се освободи от защитник с едно докосване до топката и стреля - 0:1 за "червените дяволи". Това беше и първи гол на белгийския голмайстор от началото на януари насам. За последно той вкара на Рединг за ФА къп.

В 52' пък гостите направиха много интересна комбинация след центриране от корнер на Ашли Йънг. Първо Смолинг насочи топката с глава към Линдельоф, а той също с глава я прати към далечната греда. Там под топката остана защитник на Палас, а Лукаку се възползва и вкара втория си гол.

В 66' домакините направиха срещата драматична в заключителните 20 минути, след като Шлуп беше изведен по левия фланг и центрира пред малкия пеналт, където Уард засече за 1:2. В 83' обаче всичко беше решено от Ашли Йънг, който беше изведен в наказателното поле от Погба и реализира за 1:3.

Манчестър Юнайтед изигра поредния си силен двубой в гостуване, като това беше 6-а поредна победа извън "Олд Трафорд" за "червените дяволи" и общо 8-а във всички турнири. Последното поражение беше под ръководството на Жозе Моуриньо (3:1 срещу Ливърпул на "Анфийлд").

В класирането положението на Юнайтед продължава да е стабилно, като отборът е 5-и с 55 точки, но само на точка от Арсена, а вече и на 5 от Тотнъм, който е 3-и в подреждането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички