Брилянтен Педро и безрасъден Трипиър донесоха победата на Челси в градското дерби с Тотнъм (ВИДЕО)


Брилянтен Педро и безрасъден Трипиър донесоха победата на Челси в градското дерби с Тотнъм (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5293 0

Отборът на Челси спечели с 2:0 домакинството си на Тотнъм и поне за момента показва, че може да е преодоляна кризата в клуба. "Сините" се наложиха на своя "Стамфорд Бридж", но тази победа не им помогна да се изкачат в класирането.

Те остават шести след 28 изиграни мача с актив от 53 точки. Тотнъм пък се отдалечи от лидерите Ливърпул и Манчестър Сити, след като записа втора поредна загуба. "Шпорите" са трети с 60 точки.

През първото полувреме домакините бяха по-добрият тим, като Гонсало Игуаин нацели гредата още в 6'. Все пак Челси откри в началото на втората част с отлично солово действие на Педро. В края на срещата пък необмислена постъпка от Киърн Трипиър доведе до втори гол във вратата на Юго Лорис, за да бъде оформен крайният резултат.

Още в 6' домакините от Челси можеха да поведат в резултата. Гонсало Игуаин получи в наказателното поле и отправи удар, който обаче се спря в десния страничен стълб.

В 19' отново Игуаин бе на стрелкова позиция. Аржентинецът отправи нов удар, но той премина на сантиметри от страничната греда.

Първото отлично положение за Тотнъм дойде едва в 44'. Тогава Хари Уинкс пробва късмета си с мощен изстрел, който за негово нещастие рикошира от напречната греда.

С подновяването на играта отново тимът на Маурицио Сари бе по-деен. 10' след подновяването на играта Гонсало Игуаин успя да промуши топката зад Юго Лорис, но попадението бе отменено заради засада.

Логичното се случи в 57' и домакините излезнаха напред в резултата. Отлични персонални действия на Педро му дадоха шанс да отправи и удар, който той прецизно насочи в долния десен ъгъл и направи Лорис безпомощен - 1:0.

След изминаването на 60' момчетата на Маурисио Почетино тръгнаха да търсят изравнителното попадение. За 10' Муса Сисоко и Тоби Алдервейрелд изпуснаха не лоши възможности да върнат тима си в срещата.

Краят на срещата за Тотнъм бе кошмарен. Минути преди последния съдийски сигнал Кийрън Трипиър искаше да върне към Лорис, но точно преди паса си погледна дали не го гони играч на Челси. Точно в този момент дойде и подаването му, което обаче бе неточно и влетя в мрежата на собствения му отбор.

Срещата между Челси и Тотнъм може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

СЪСТАВИ:

Челси: Кабайеро, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Азар, Игуаин, Педро

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Алдервейрелд, Санчес, Дейвис, Ериксен, Уинкс, Сисоко, Кейн, Ламела, Сон

Преди мача

Отборите на Челси и Тотнъм се очаква да направят страхотно шоу за феновете на футбола тази вечер. Лондонските съперници са в челото на класирането на Острова.

Гостите са в по-добра позиция в момента. Те се намират на шест точки от лидера Ливърпул, а най-любопитното е, че продължават да нямат равенство през сезона - 20 победи, 7 загуби и актив от 60 точки.

При Маурицио Сари положението е по-сериозно. Той има последен шанс, за да запази мястото си начело на Челси. Към момента тимът му е на 6-а позиция с 50 точки, но и с мач по-малко. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички