Лукаку класира Евертън на полуфинал и взе реванш от Челси


Лукаку класира Евертън на полуфинал и взе реванш от Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

743 0

Евертън победи Челси като домакин в 1/4-финалите на Купата на Англия. Всичко интересно в двубоя се случи през второто полувреме, тогава бяха отбелязани и двете попадения, с които домакините остраниха Челси от турнира.

И двата гола отбеляза Ромелу Лукаку в рамките на 5 минути (77', 82'). През второто полувреме първо Диего Коща, а след това и Гарет Бари получиха червени картони, оставяйки отборите си с 10 човека на терена.

През първото полувреме двата отбора играха на високо темпо, но нито един от тях не успя да се разпише, както и да достигне до чисто голово положение.

През първите 45 минути имаше  много твърди единоборства и борба в средата на терена, но съдията успя да овладее искрите на терена и не му се наложи да показва червени картони.

В 44-ата минута пък Вилиан изпълни опасно пряк свободен удар, но Роблес изби над гредата. Това бе най-опасното положение за Челси и логично, предвид показаното на терена, двата отбора се оттеглиха при нулево равенство.

Най-чистото голово положение пред Челси бе чак в 58-та минута, Фабрегас успя да намери Коща, който преодоля защитник на домакините, а след това и вратаря, но Коща прати топката успоредно на голлинията.

В 77-та минута Евертън успя да поведе в резултата чрез Лукаку, който успя да си проправи път между четирима противникови играчи, а след това и Куртоа. 5 минути след това белгиецът реши всичко, след като отбеляза втори гол след асистенция на Баркли.

Изнервен от бързите 2 попадения, Коща си изкара втори жълт картон, след като се опита да се саморазправя с Гарет Бари и дори го захапа по врата. В 87-та минута пък Бари направи грубо нарушение срещу Фабрегас и остави съотборниците си с човек по-малко.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички