Ботев взе още един трофей под носа на Лудогорец


Ботев взе още един трофей под носа на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4418 0

Лудогорец отново загуби финал от Ботев (Пловдив). В сряда вечер на стадион "Лазур" в Бургас "орлите" завършиха 1:1 срещу "канарчетата", след като изпуснаха успеха в редовното време. Така се стигна до дузпи, при които Ботев отбеляза и 5-те си изпълнения, докато Марселиньо изпусна още първия удар в полза на шампионите. 

Иначе през първото полувреме Тодор Неделев даде аванс на своите в 15' с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. До края на полувремето Лудогорец изпусна куп положения, а освен това и страничната греда на два пъти спаси пловдивчани от изравняване.

В началото на второто полувреме Вандерсон съумя да отбележи в 47', а до края на мача двата тима не успяха да си отбележат повече голове. Още преди двубоя беше решено, че продължения няма да се играят, а играчите на Ботев бяха перфектни при дузпите и заслужено спечелиха първата си Суперкупа на България.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мисиджан замести продадения Кафу в титулярния състав на Георги Дерменджиев, докато в стартовите 11 на Ботев се завърна Тодор Неделев.

Срещата започна в добро темпо, като двата отбора опитваха остри атаки - Лудогорец основно по крилата, докато Ботев се опитваше да пробие през центъра. На няколко пъти "канарчетата" имаха страхотен шанс да атакуват при числено предимство заради грешки на Марселиньо, но до гол така и не се стигна.

В 15' Ботев получи шанс да отбележи от пряк свободен удар за фаул срещу Тасев. Неделев стреля отлично с ляв крак и прати неспасяем удар в горната сглобка на ъгъла, пазен от стената - 0:1 за носителя на Купата.

Само 13 минути по-късно Марселиньо можеше да изравни, но неговият удар от фаул срещна страничния стълб. Минута по-късно Вандерсон стреля опасно, Кайзер спаси, а при добавката от малък ъгъл Анисе също удари греда.

До края на полувремето Лудогорец пропусна 3 чисти положения за гол, като Мисиджан изпусна сам срещу вратаря, а в един от случаите гредата отново помогна на Кайзер.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 2 минути след като беше подновена играта, Лудогорец изравни резултата. Отлично двойно подаване между Вандерсон и Кешеру позволи на бразилеца да остане сам срещу вратаря и той не сбърка - 1:1.

Виана на два пъти пропусна отлични ситуации за гол, след като стреля с глава фронтално от вратата след отлични центрирания от крилото. Резервата Стоянов пък създаде няколко положения с нахлувания от левия фланг, но той така и не намери очертанията на вратата.

В последните 30 минути футбол почти не се игра на стадион "Лазур", а след последния съдийски сигнал не се играха продължения, а директно двата отбора започнаха да изпълняват дузпи.

При тях Марселиньо пръв сбърка при първото изпълнение за Лудогорец. Ботев пък не сбърка нито един път и Пламен Димов реализира 5-ата дузпа, за да гарантира успеха на своите - 5:3 при изпълнението на 11-метрови наказателни удари.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Брун, Сисиньо, Пластун, Моци, Натанаел, Дяков, Анисе, Вандерсон, Мисиджан, Марселиньо, Кешеру

Ботев (Пловдив): Кайзер, Марин, Генев, Димов, Панов, Юсейн, Бризола, Тасев, Неделев, Балтанов, Виана

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Двата отбора ще имат по една сериозна липса, след като Лудогорец продаде Джонатан Кафу в Бордо срещу сумата от 7.5 милиона евро, а голямата звезда на Ботев - Омар Косоко, вече е в ОАЕ в отбора на Диего Армандо Марадона.

Разградчани са абсолютен фаворит в мача, след като започнаха убедително новия сезон, въпреки че отпаднаха злощастно в квалификациите на Шампионска лига. Ботев обаче беше аутсайдер и във финала за Купата на България, но тогава спечели с 2:1.

Очаквайте стартовите състави към 19:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички