Лоши новини за Юрген Клоп: Тиаго Алкантара пропуска следващите два мача на Ливърпул


Лоши новини за Юрген Клоп: Тиаго Алкантара пропуска следващите два мача на Ливърпул
Снимка: Getty Images

2355 0

Тиаго Алкантара ще пропусне двубоите на Ливърпул с Норич и Брентфорд поради травма на прасеца, която получи в мача с Кристъл Палас. Испанският национал напусна принудително през втората част на „Анфийлд“ при класическия успех над „орлите“ с 3:0. Докато мърсисайдци изчакват допълнителни резултати от скенера, Тиаго ще пропусне гостуването на Норич за Купата на Лигата във вторник, както и визитата на новака Брентфорд във Висшата лига в събота.

„Не мога да кажа сега колко време ще отнеме, но определено няма да играе утре и през уикенда. Нека първо видим резултатите от скенера и ще имаме подходяща диагноза. Жалко за него, защото игра страхотно срещу Палас и се справяше чудесно в ролята на плеймейкър. В рамките на една седмица загубихме двама много влиятелни полузащитници, това е лошото“, сподели на пресконференция помощникът на Юрген Клоп Пеп Лайндерс.

Мачът на „Кероу Роуд“ утре вече ще дойде твърде скоро и за Трент Алекзандър-Арнолд и Роберто Фирмино. Алекзадър-Арнолд пропусна мача с Палас поради заболяване, докато Фирмино не е играл в последните три срещи поради проблем в адуктора. Младокът Харви Елиът пък остава трайно в лазарета след операция на глезена му.

„Нека започнем с Трент. Нашият двубой с Палас стартира в 12:00 часа – той пое отговорност да разговаря с лекаря. Не е лесно, защото тези момчета – това говори много за нашата група така или иначе, искат да играят във всеки мач и турнир, дори и да се чувстват леко разтърсени или болни. Но той пое тази отговорност. Това е относно Трент, няма симптоми на коронавирус. Ние се тестваме редовно. Той трябва да е окей след няколко дни, но двубоят с Норич идва твърде скоро“.

„След това имаме Боби, който ще се включи в някои части от груповата тренировка, но все още не е готов. Прогресира обаче с възстановяването си. Неко Уилямс също се подобрява. Утрешният мач също идва твърде скоро и за двамата“, завърши Лайндерс, който потвърди, че Каомин Келехър ще започне под рамката срещу „канарчетата“.

Още новини около Ливърпул ще намерите ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички