Ливърпул загря за Висшата лига с победа над Осасуна в последната си контрола


Ливърпул загря за Висшата лига с победа над Осасуна в последната си контрола
Снимка: Getty Images

2620 0

Английският гранд Ливърпул победи испанския Осасуна с 3:1 като домакин в приятелска среща от предсезонната подготовка. Мърсисайдци вкараха и трите си попадения още през първата част, като Роберто Фирмино се отчете с две попадения.

В 14-ата минута Аресо от състава на Осасуна си отбеляза автогол и даде преднина на Ливърпул. Седем минути по-късно Костас Цимикас намери Фирмино, а той удвои преднината на мърсисайдци. В края на първата част Такуми Минамино асистира за Фирмино, който вкара второто си попадение в мача.

За второто полувреме Осасуна смениха целия си състав без крайния бранител Крус. За Ливърпул Дивок Ориги се появи в игра на мястото на 16-годишния Кайде Гордън. След час игра на терена се паявиха Тиаго, Рис Уилямс и Лейтън Кларксън.

В 70-ата минута Кике намали изоставането на Осасуна с гол с глава. Юрген Клоп даде шанс на още един млако - Оуен Бек, а капитанът Джордан Хендерсън също получи игрово време. Мърсисайдци се забавляваха на терена, а играчите си позволяваха по-свободна игра с повече индивидуални действия.

В събота Ливърпул се изправя срещу Норич в първи мач от новия сезон във Висшата лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички