Ливърпул взе горчив аванс срещу Стоук за Купата


Ливърпул взе горчив аванс срещу Стоук за Купата

1100 0

Ливърпул направи голяма крачка към финала за Купата на Лигата, след като снощи победи Стоук Сити в първия полуфинал в турнира. На "Британия стейдиъм" "червените" надделяха с 1:0 и гледа уверено към реванша на 25 януари на своя "Анфийлд".

Победният гол падна малко преди почивката. Негов автор бе влезлият като резерва още в 17-ата минута Джордан Айб.

В ситуацията Адам Лалана проби по фланга и пусна в наказателното поле към Джо Алан. Той пък отклони към Айб, който, озовал се сам срещу Джак Бътланд, прониза вратата му в 37-ата минута.

След почивката домакините имаха претенции за дузпа, след като Глен Уилън падна след съприкосновение с Алберто Морено. Реферът не отсъди 11-метров наказателен удар, като по-късно на два пъти не уважи претенциите и на Ливърпул в мача.

Треньорът на "мърсисайдци" Юрген Клоп обаче не можа да се зарадва на успеха пълноценно, тъй като в мача се контузиха двама важни за отбора играчи. Фелипе Коутиньо и Деян Ловрен напуснаха рано-рано терена, заради контузии. Според първоначалните прогнози те ще отсъстват няколко седмици.

Тази вечер в спор за място на финала ще се изправят един срещу друг Евертън и Манчестър Сити. Мачът е на "Гудисън парк".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички