Клоп: Шакири е ключът на Стоук, трябва да се справим с него


Клоп: Шакири е ключът на Стоук, трябва да се справим с него

1748 0

Във вторник вечер Ливърпул ще изиграе първия от двата си мача от полуфиналната фаза на Купата на Лигата срещу Стоук Сити. Двубоят ще бъде на "Британия стейдиъм", а реваншът на "Анфийлд" е в началото на февруари.

Според наставника на "мърсисайдци" Юрген Клоп, най-голямата заплаха във Стоук Сити идва от нападателя Джердан Шакири.

"Марк Хюз свърши невероятна работа, заяви германският специалист на пресконференцията преди мача. - Начинът, по който Стоук играеше преди няколко години, и този, по който го прави сега, е най-голямата трансформация във футбола".

"Прекрасно знаем за възможностите на Стоук. Знам много за този отбор, защото познавам много от играчите му. Разбира се, познавам Филип Волшайд и всеки, играл в Германия. Те са много добри, особено Марко Арнаутович, който в последните няколко години стана много по-силен. Той беше млад, когато игра в Германия, но в тези моменти, когато всичко му се получаваше, всички можеха да видят неговия потенциал", продължи Клоп.

"Аз не чета вестници и не съм чувал нищо за него, но видях как вкарва голове, как се справя със защитниците. Като цяло, тези думи могат да опишат развитието на целия Стоук", допълва немецът.

"Никога не съм се срещал с Хюз досега, но го уважавам заради работата, която е свършил. Те привлякоха отлични играчи и имат добър стил на игра. Те могат да се прегрупират в хода на мача. Винаги имат ясен план".

"Шакири е ключовата фигура на Стоук. Това е добре, но ние трябва да успеем да се справим с него. Не бива да оставяме нашите играчи един на един с него, защото в тези ситуации той е много силен и знае какво да прави. Точно това ми харесва във футбола. Трябва да умееш да намираш решения. Вярно е, че те не печелят всичките си мачове. Това е поредното предизвикателство за нас и ще можем да ги елиминираме, ако сме концентрирани и използваме своите моменти", завърши Юрген Клоп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички