Ливърпул тръгна зле през 2016-а, бивш техен играч ги наказа


Ливърпул тръгна зле през 2016-а, бивш техен играч ги наказа

1411 0

Отборът на Уест Хем записа първия успех за 2016 година във Висшата лига. На своя "Болейн Граунд" "чуковете” се наложиха с 2:0 над гостуващия Ливърпул. Записвайки третата си поредна победа и общо осма от началото на сезона, играчите на Славен Билич се изкачиха временно до петата позиция в класирането с актив от 32 точки. Отборът на Ливърпул пък се смъкна от седми до осми с 30.

Срещата започна повече от перфектно за домакините, които успяха да открият резултата още в 10-ата минута. Дясното крило Микаил Антонио вкара първото попадение за 2016, разписвайки се с глава след ефектен плонж. 

Само седем минути по-късно играчите на Уест Хем бяха близо до втори гол, но изстрелът на Мануел Ланзини срещна страничния стълб на Миньоле. 

От своя страна гостите рядко стигаха до опасности пред вратата на „чуковете”. В самия край на първата част германският полузащитник на "мърсисайдци" Емре Джан бе близо до изравняване на резултата, но техничният му удар удари напречната греда.

След почивката домакините узакониха победата си с втори гол, дело на бившия играч на "червените" Анди Керъл. В 55-ата минута 26-годишният централен нападател наказа бившия си тим, засичайки с глава перфектно центриране на Марк Нобъл, с което оформи и крайното 2:0 за Уест Хем.

До края на срещата домакините можеха да запишат и по-изразителна победа, но Миньоле бе на висота и отрази опасностите пред своята врата. 

Съставите на двата отбора:

Уест Хем: Адриан, Кресуел, Томкинс, Куяте, Керъл, Валенсия, Нобъл, Колинс, Огбона, Ланзини, Антонио.

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Ловрен, Сако, Морено, Лукас, Джан, Фирмино, Коутиньо, Айб, Бентеке.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички