Ливърпул смачка Юнайтед на "Анфийлд"


Ливърпул смачка Юнайтед на "Анфийлд"

976 0

Ливърпул даде заявка за трофея в Лига Европа, след като изигра поредния си силен мач в последния месец и спечели с 2:0 срещу големия съперник Манчестър Юнайтед на "Анфийлд" в мач от осминафиналите на втория по сила клубен турнир.

Мърсисайдци изпуснаха много по-сериозна победа, след като за "червените дяволи" отново над всички беше Давид Де Хеа, който се отчете с няколко брилянтни спасявания, запазили някакви шансове на 20-кратния английски шампион за реванша след седмица на "Олд Трафорд".

Единствено в първите 10 минути гостите имаха превес в играта и имаха две нелоши положения да открият резултата. След това до края на първото полувреме домакините играха с класа над своя съперник, а в 21' настъпи решаващият за първото полувреме момент.

Натаниъл Клайн нахлу към наказателното поле и беше задържан и препънат от Мемфис Депай. Реферът показа бялата точка и Даниел Стъридж беше точен от дузпа, давайки аванс на своите.

Последва канонада от удари до края на полувремето, но Де Хеа спаси два пъти своите при удари на Даниел Стъридж (2) и Коутиньо, който от метър не съумя да нанесе достатъчно силен удар - 1:0 до почивката.

Второто полувреме почна с натиск на Манчестър Юнайтед, като Луис Ван Гаал извади Маркъс Рашфорд, пусна Майкъл Карик и заигра в схема, подобна на 3-6-1 с Антони Марсиал на върха на атаката. Това привидно даде резултат, но "червените дяволи" продължиха да не създават опасни положения, а Юрген Клоп реагира с пускането на Джо Алън в игра на мястото на Даниел Стъридж.

Ливърпул заигра на контраатака и точни при една такава падна и втория гол. В 76' Хендерсън пробва центриране в наказателното поле, където Карик не успя да избие. Лалана овладя край аутлинията и с бързо подаване намери Фирмино, който от 5 метра прониза Де Хеа - 2:0 и победа за домакините.

Това беше първа загуба на Луис Ван Гаал начело на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул, докато Юрген Клоп вече има победа и над "червените дяволи", след като вече спечели мачове срещу Сити и Челси в 5-месечната си кариера на "Анфийлд".

Реваншът е след седмица на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички