Ливърпул си поигра с огъня за седма поредна победа във Висшата лига


Ливърпул си поигра с огъня за седма поредна победа във Висшата лига
Снимка: Getty Images

4318 0

Английският гранд Ливърпул постигна трудна победа над тима на Уест Хям с 1:0 като домакин в мач от 28-ия кръг във Висшата лига. Единственото попадение в срещата отбеляза Садио Мане в 27-ата минута, но и двата отбора изпуснаха няколко чисти положения за гол в мача. С победата пък мърсисайдци се доближиха на три точки зад лидера Манчестър Сити.

След само минута игра Ливърпул можеше да открие резултата. Мохамед Салах получи извеждащ пас зад отбраната на Уест Хям, който го изкара сам срещу вратаря Лукаш Фабиански. Салах опита удар към далечния ъгъл, но Фабиански успя да се намеси и да предотврати гол във вратата си.

В 27-ата минута Ливърпул откри резултата. Трент Александър-Арнолд опита нестандартно подаване в наказателното поле, което стигна до дебнещия на ръба на засадата Садио Мане. Сенегалецът се оказа в чиста позиция и завърши с лекота, давайки аванс на "червените" - 1:0!

Шест минути по-късно Луис Диас направи фантастичен пробив през средата на терена и стигна до наказателното поле, но бе фаулиран на ръба на пеналтерията. От последвалия пряк свободен удар Трент Александър-Арнолд стреля много опасно, но сантиметри го разделиха от попадение.

В 37-ата минута дойде още един сериозен пропуск на Ливърпул, след като удар на Луис Диас от непосредствена близост някак бе спрян от бранител на Уест Хям на голлинията. Две минути по-късно и Ливърпул оцеля, след като Никола Влашич прехвърли Алисон, но Александър-Арнолд изчисти на голлинията.

Втората част започна в спокойно темпо за двата отбора, като Ливърпул продължи да бъде по-активен, но не и да намира път към вратата на Уест Хям. Крехката преднина на мърсисайдци можеше да им изиграе лоша шега в 70-ата минута, когато Ланзини стигна до подаване в пеналтерията и бе в чиста позиция за гол, но някак изстреля топката над вратата.

До края Ливърпул опази мрежата си суха и взе седма поредна победа в първенството, която скъси разликата до лидера Манчестър Сити на три точки с равен брой мачове, но в неделя "небесносините" се изправят срещу Манчестър Юнайтед. През следващата седмица Ливърпул домакинства на Интер в Шампионска лига, а през уикенда се изправя срещу Брайтън в първенството.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Кейта, Мане, Диас, Салах

Уест Хям: Фабиански, Джонсън, Доусън, Зума, Кресуел, Форналс, Соучек, Ланзини, Влашич, Боуен, Антонио

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул се завърна в битката за титлата във Висшата лига и вече притеснява лидера Манчестър Сити. Мърсисайдци изостават с шест точки от "гражданите", които са с мач повече, но тази разлика може да се стопи до три още тази вечер.

Възпитаниците на Юрген Клоп са в серия от шест поредни победи във Висшата лига, като междувременно спечелиха Купата на Лигата, победиха Интер с 0:2 като гост в Шампионска лига и се класираха за 1/4-финалите във Фа Къп.

Победната серия обаче ще трябва да продължи и днес срещу Уест Хям, ако Ливърпул иска да се бори за титлата във Висшата лига. "Червените" гостуват на "чуковете", които са пети в подреждането и се борят за топ 4.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ ЛИВЪРПУЛ - УЕСТ ХЯМ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички