Ливърпул ще бъде съден от...фирмата, която облича тима


Ливърпул ще бъде съден от...фирмата, която облича тима
Снимка: Getty Images/Guliver

2895 0

Настоящият европейски клубен шампион - Ливърпул, ще бъде съден от основен спонсор. Става въпрос за фирмата, която отговаря за фланелките на отбора - "New Balance". От клуба също потвърдиха тази информация.

"Можем да потвърдим, че фирмата, която ни осигурява екипите - "New Balance", е започнала съдебен процес срещу клуба. Няма да имаме повече изявления, нито ще коментираме случващото се, докато съдебният процес не приключи" - заявиха "мърсисайдци". 

Настоящият договор между англичаните и американската фирма е 6-годишен (получават по 45 милиона паунда годишно), като изтича в края на сезона. Същевременно, Ливърпул е близо до договор с гиганта "Nike", като там сделката би била рекордна за клуба (спекулира се за сума от рода на 70 милиона паунда на сезон).

От "New Balance" обаче претендират, че има специална клауза в контракта с Пуул, но, въпреки това, мърсисайдци дори не са им дали шанс да предложат оферта, подобна на тази от "Nike". Казусът ще бъде решен в съда, като ищеца претендира Ливърпул да носи екипировката им поне до края на сезона.

Междувременно, вчера вечер ФИФА обяви идеалния състав за изминалия сезон. Играчите на Ливърпул не преобладават, въпреки триумфа им в Шампионска лига и добрия сезон в Англия. Вижте целия състав - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички