Ливърпул шокира Сити и го разби на "Етихад"


Ливърпул шокира Сити и го разби на "Етихад"
Снимка: Getty Images/Guliver

2157 0

Отборът на Ливърпул разгроми Манчестър Сити на "Етихад" с 4:1 в дербито от 13-я кръг на английската Висша лига. 

Автогол на Мангала даде аванс на "червените", след което се развихри шоуто с марка "Коутиньо - Фирмино", които бяха в основата на следващите две гола за мърсисайдци. Агуеро даде надежда на "гражданите" с попадение преди почивката, но след подновяването на играта, момчетата на Мануеле Пелегрини така и не успяха да пробият защитата на Ливърпул. В заключителните минути на срещата Шкъртел оформи крайното 4:1.

След днешната победа на Ливърпул, която е първа за тима като гост на "Етихад" от 2008 година, те събраха актив от 20 точки и се изкачиха с две позиции до 9-тата. "Небесносините" пък сдадоха първото място, като там сега се настани тимът на Лестър. Играчите на Пелегрини остават 3-ти с 26 пункта.

Преди да започне срещата двата тима се наредиха в средата на терена и заедно с феновете аплодираха бурно, докато "Марсилезата" озвучи "Етихад".

Манчестър Сити - Ливърпул 1:4

Голмайстор: Агуеро (44'); Мангала (8' - автогол), Коутиньо (24'), Фирмино (32'), Шкъртел (81')

Автоголът на Монгала:

Голът на Коутиньо

Голът на Фирмино

Голът на Агуеро


Стартови състави:

Манчестър Сити: Харт, Саня, Демикелис, Мангала, Коларов, Туре, Фернандо, Навас, Стърлинг, Де Бройне, Агуеро

Ливърпул: Миньоле, Клайн, Шкъртел, Ловрен, Морено, Лукаш, Джан, Милнър, Лалана, Коутиньо, Фирмино

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Манчестър Сити е основният фаворит за титлата през тази година, след като воденият от Мануел Пелегрини почна уверено в първенството. В последния кръг обаче "гражданите" направиха 0:0 с Астън Вила и не съумяха да излязат еднолично на върха в класирането.

Домакините имаха и доста проблеми с контузени футболисти през последните два месеца, като основните липсващи бяха Давид Силва и Серхио Агуеро.  В тяхно отсъствие се очакваше Рахийм Стърлинг и Кевин Де Бройне да се разиграят и, докато белгиецът играе стабилно, то английският национал разочарова сериозно през кампанията досега.

Ливърпул пък се намира в лек подем, въпреки че загуби последния си двубой срещу Кристъл Палас (1:2). Поражението обаче по-скоро се дължи на купищата пропуски и нелепите два гола, които мърсисайдци допуснаха, отколкото на играта на двата отбора.

Юрген Клоп внесе доза свежест в играта на "червените" и бавно, бавно Ливърпул започва да изглежда като отбор с ясно изразен стил. Въпреки това времето на Клоп начело на тима не е достатъчно, за да направи исканите от самия него промени.

За Ливърпул в игра може да се завърне Даниел Стъридж, който попадна в групата за мача. Същото важи и за Серхио Агуеро, който се възстанови и може да оглави нападението на "гражданите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички