Ливърпул с нова награда - трети играч от отбора стана Играч на месеца


Ливърпул с нова награда - трети играч от отбора стана Играч на месеца
Снимка: Getty Images

1754 0

Централният бранител на Ливърпул Жоел Матип бе избран за Играч на месеца в английския футбол за февруари. Бившият национал на Камерун изигра феноменални мачове за своя клуб, който регистрира четири поредни успеха в актива си – срещу Лестър Сити, Бърнли, Норич Сити и Лийдс, а също така в тях той вкара и първия си гол през сезона.

Матип асистира също така за Диого Жота при победата с 2:0 над Лестър Сити, след което вкара попадение във вратата на Лийдс Юнайтед след отличен рейд от негова страна.

Представянето на Матип му донесе статуетката, а той задмина Хари Кейн, Че Адамс, Райън Фрейзър, Бен Мий и Уилфрид Заха за индивидуалния приз.

По този начин Матип стана третият играч на Ливърпул, който грабва наградата през сезона, като по-рано това сториха Трент Александър-Арнолд и Мохамед Салах – през октомври и ноември.

Матип има 31 мача от всички надпревари за мърсисайдци и вече се завърна в игра, след като беше аут поради здравословно неразположение. А с кой ще спори Ливърпул за ФА Къп, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички