Ливърпул с летящ старт във Висшата лига, но контузия на Алисон притесни мърсисайдци


Ливърпул с летящ старт във Висшата лига, но контузия на Алисон притесни мърсисайдци
Снимка: Getty Images/Gulliver

14081 0

Ливърпул започна с убедителна победа сезон 2019/2020 в английската Висша лига. Мърсисайдци победиха с 4:1 новака Норич на "Анфийлд" в първия двубой от шампионата за сезона. Отборът на Юрген Клоп отбеляза всички попадения през първата част, а в голмайстори се превърнаха Салах, Ван Дайк и Ориги. Откриващото попадение обаче дойде след автогол на Ханли. Пуки все пак вкара почетно попадение за Норич в 64'. Притеснителната новина за Ливърпул е, че вратарят им - Алисон, се контузи и напусна още през първата част.

В 3' Мохамед Салах бе близо до това да получи подаване в обещаваща позиция, но един от защитниците успя да го пресече и топката излезе в корнер, от който не произлезе нищо опасно. Норич показа от самото начало, че има намерение да атакува, но в 7' обаче след кошмарна грешка на Грант Ханли домакините поведоха в резултата. Опитвайки се да пресече подаване, играчът на Норич си отбеляза автогол и направи резултата 1:0.

В 10' гостите организираха много обещаваща атака, но Стиперман не успя да нанесе добър удар от дъгата на наказателното поле и топката прелетя над вратата. В 19' "червените" удвоиха преднината си. Роберто Фирмино намери Мохамед Салах, който овладя хубавия му пас в наказателното поле и шутира в левия ъгъл за 2:0. 3 минути по-късно Норич бе близо до това да върне едно попадение. Пуки подаване в наказателното поле, но насочи топката право в Алисон.

В 28' интригата в двубоя съвсем намаля. Мохамед Салах центрира от ъглов удар и намери по перфектен начин Върджил Ван Дайк, който с лек подскок успя да засече топката за 3:0. В 31' Роберто Фирмино достигна до прецизно прехвърлящо центриране в наказателното поле, овладя топката и нанесе добър удар към десния ъгъл. Опасният му опит беше отразен от Тим Крул.

В 36' се стигна до изключително неприятен момент за мърсисайдци. Алисон получи контузия при изпълнение на аут и бе заменен от привлечения само преди няколко дни - Адриан. Тепърва ще се уточнява до колко сериозна е травмата на бразилския страж. Въпреки този удар, домакините успяха да стигнат до още едно попадение. Дивок Ориги направи резултата 4:0, след като засече перфектно центриране на Трент Арнолд и нанесе отблизо удар с глава в средата на вратата вратата.

И втората част започна с положение за Ливърпул Джордан Хендерсън  нанесе удар от движение от малкото наказателно поле. Вратарят обаче реагира и спаси удара. В следващите минута Фирмино и Салах се разминаха с попадение, като и в двата случая топката мина покрай лявата греда.

След 60' последваха добри минути за гостите и в 64' Теему Пуки беше изведен от Емилиано Буендия, той проби в наказателното поле и нанесе страхотен удар, след като беше останал сам срещу вратаря. Това бе и първият му гол във Висшата лига.

Следващите минути бяха доста по-спокойни на терена, като видимо Ливърпул свали оборотите. В 74' Сане влезе в игра на мястото на Ориги. В 85' Трент Александър-Арнолд изпълни по обещаващ начин пряк свободен удар на границата на пеналтерията. Ударът му беше отразен от Тим Крул, който направи страхотно спасяване.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон Бекер, Александър-Арнолд, Джо Гомес, Върджил ван Дайк, Андрю Робъртсън – Фабиньо, Джордан Хендерсън /к/, Джорджинио Вайналдум – Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Дивок Ориги

Норич: Тим Крул – Аарънс, Хенли /к/, Годфри, Люис, Трайбул, МакЛийн, Буендия, Стиперман, Кентуел, Пуки

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Вече повече от два сезона "червените" не познават вкуса на загубата у дома. Те превърнаха своя дом в крепост, като за последно бяха победени у дома от Кристъл Палас през апри 2017 година, когато и двата гола за "орлите" вкара бившият играч на Ливърпул Кирстиан Бентеке. Това ще е първи мач у дома за мърсисайдци след триумфа в Шампионска лига, като днес ще покажат и трофея пред феновете.

Последният мач между Ливърпул и Норич на "Анфийлд" пък бе една от последните грандиозни издънки на Брендан Роджърс, преди той да бъде уволнен от клуба. През септември 2015 година двата тима завършват 1:1, а не след дълго започва и ерата на Юрген Клоп. Именно срещу днешния съперник пък е една от най-запомнящите се победи в дебютния сезон на Клоп в Ливърпул, когато играчите му печелят с 5:4 след късен гол на Адам Лалана. Норич никога в историята си не е побеждавал днешния си съперник, като серията продължава вече 12 мача и повече от 25 години.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички