Ливърпул с жалба, поиска Висшата лига да разследва решенията на ВАР


Ливърпул с жалба, поиска Висшата лига да разследва решенията на ВАР
Снимка: Getty Images/Guliver

1766 0

От Ливърпул са останали крайно недоволни от използването на ВАР в двубоя срещу Евертън и по-конкретно в две ситуации. Мърсисайдци са поискали от Висшата лига да разгледа тези два случая, съобщава Sky Sports.

Шампионите смятат, че неправилно са били ощетени в ситуациите с незачетения гол на Джордан Хендерсън в края на двубоя и в тази при острото влизане на вратаря Джордан Пикфорд в краката на Вирджил ван Дайк през първата част.

Ливърпул е поискал от Висшата лига да разследва защо нарушението на Пикфорд не е било разгледано от служителя на VAR Дейвид Кут, както и да обясни как са разбрали, че Мане е бил в положение на засада. Ако беше зачетен, този гол вероятно щеше да е победен.

От лагера на гостите в този двубой недоумяват защо ВАР не обърна внимание на грубата интервенция на Пикфорд спрямо Ван Дайк, в резултат на която защитникът напусна с тежка контузия - най-вероятно скъсани връзки, което би означавало възстановяване за повече от половин година. При това положение тогава беше маркирана засада на нидерландеца, но според представителите на Ливърпул това не оневинява съдията на ВАР.

Юрген Клоп беше бесен от решенията на длъжностните лица след мача, казвайки: "Влязох в съблекалнята и там стояха хора, които казваха, че са гледали ситуацията назад и казаха, че не разбират защо бе свирена засада".  А какво каза Юрген Клоп по повод тежкото поражение от Астън Вила със 7:2 в предишния кръг - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички