Ливърпул развали испанския финал в Лига Европа след нов значим обрат


Ливърпул развали испанския финал в Лига Европа след нов значим обрат

1407 0

Ливърпул не разочарова феновете си, изпълнили стадион "Анфийлд" за полуфиналния мач-реванш срещу Виляреал. "Червените" успяха да обърнат Виляреал след 0:1 в първия мач и да се класират на финала в Лига Европа. "Мърсисайдци" победиха с 3:0 в реванша, като за това спомогна автогол на Сориано в 7-ата минута, изгонването на Виктор Руис в 71-ата и головете на Стъридж и Лалана съответно в 63' и 81' минута.

През целия мач тимът на Юрген Клоп показа, че иска победата повече и се бори докрай за нея. Английският тим се класира за европейски финал за първи път от 9 години насам.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Фантастична атмосфера посреща двата отбора на емблематичния "Анфийлд". Въпреки това, Виляреал започна по-агресивно мача, като в 5-ата минута Миньоле спаси изстрел на Марио Гаспар, а малко след това вратата му отново бе обстреляна от играч в жълто. Ливърпул обаче успя да поведе при първата си по-сериозна атака, а в нея бяха забъркани двете нови имена в състава - Джан и Стъридж. Първият организира атаката и топката достигна до позициониралия се пред вратата на Виляреал Стъридж. Той обаче не се разписа, а обърка Бруно Сориано, който си вкара автогол и двубоят започна отначало.

В следващите минути Ливърпул натисна съперника си и в 3-ата минута можеше да удвои аванса си, след чудесно центриране на Милнър към Лалана. Последният обаче прати топката на сантиметри от целта - край страничния стълб на Ареола. В 24-ата минута след изпълнение на корнер от Ливърпул исоанският тим можеше да си вкара втори автогол след настъпилото разбъркване пред вратата на Арелоа, но Томас Пина изчисти с глава.

В 33-ата минута Виктор Касай спести жълт картон на Роберто Солдадо, който се изнерви и при спряла игра дръпна за крака Деян Ловрен. Малко след това феновете на Ливърпул изригнаха, след като Денис Суарес игра доста твърдо срещу футболист на домакините. Играта загрубя. В последните секунди на първото полувреме Виляреал можеше да дръпне в резултата, след като до топката в наказателното поле стигна Бакамбу, но нападателят стреля леко и Миньоле улови без проблем.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул продължи с опитите си да налага преса и след почивката. Хубава акция в 50-ата минута бе завършена със слаб изстрел на Милнър в очертанията на вратата на Виляреал, който не затрудни Ареола. Шест минути по-късно, от статично положение Сориано стреля с глава, но ударът му мина покрай вратата. В 62-ата минута след бърза контраатака на Ливърпул Стъридж стреля към вратата, но не затрудни стража на испанския тим. В следващите секунди обаче Стъридж се възползва от грешка в защитата на "жълтата подводница" и прати топката зад голлинията за 2:0.

В 69-ата минута Марселино Гарсия Торал се реши да пусне своя коз от първия мач в Испания. Той замени Солдадо с Адриан Лопес в опит да се върне в мача. Две минути по-късно обаче се случи нещо, което изглеждаше, че ще предреши мача - снизходителният до този момент Виктор Касай малко пресилено връчи втори жълт картон на Виктор Руис за фаул срещу Лалана и защитникът остави отбора си с човек по-малко.

В 77-ата минута при резултат 2:0 в полза на Ливърпул реферът можеше да свири дузпа в полза на Виляреал след нарушение на Морено срещу Денис Суарес, но не го направи.

В 81-ата минута Лалана сложи край на спора и на надеждите на Виляреал. Ливърпул атакува, Фирмино нахлу отляво, пребори се с бранител в жълто и подаде към Стъридж. Нападателят насочи топката, а Лалана я довкара за 3:0.

СТАТИСТИКА

ЛИВЪРПУЛ - ВИЛЯРЕАЛ 3:0

1:0 Сориано (автогол)

2:0 Стъридж 63'

3:0 Лалана 81'

Полуфинален мач-реванш в Лига Европа

СЪСТАВИ:

ЛИВЪРПУЛ: 22. Миньоле, 2. Клайн, 4. Туре, 6. Ловрен, 7. Милнър, 10. Коутиньо, 11. Фирмино, 15. Стъридж, 18. Морено, 20. Лалана, 23. Джан

Треньор: Юрген Клоп

ВИЛЯРЕАЛ: 13. Ареола, 2. Марио Гаспар, 4. Пина, 5. Мусакио, 6. Виктор Руис, 8. Дос Сантос, 9. Солдадо, 11. Коста, 17. Бакамбу, 18. Суарес, 21. Б. Сориано

Треньор: Марселино Гарсия Торал

Стадион "Анфийлд", Ливърпул

Съдия: Виктор Касай (Унг.)

ПРЕДИ МАЧА

Ливърпул посреща Виляреал в полуфинален мач реванш в Лига Европа. Възпитаниците на Юрген Клоп изостават с 0:1 след първия мач и ще търсят победата в този двубой на всяка цена. Сблъсъка можете да проследите на живо в SportLive.bg.

Две промени е направил Юрген Клоп в сравнение с последния мач на тима. На мястото на Лукас Лейва и Джо Алън тази вечер от първата минута ще играят Емре Джан и Даниел Стъридж.

Същият брой промени е направил и треньорът на Виляреал. Днес титуляри са Алфонс Ареола и Матео Мусакио, който си партнира в центъра на отбраната с Виктор Руис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички