Ливърпул премина и през Кардиф и чака дербито на Манчестър през седмицата (ВИДЕО)


Ливърпул премина и през Кардиф и чака дербито на Манчестър през седмицата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4073 0

Борбата за титлата в Англия продължава с пълна сила. Днес претендентът Ливърпул гостува на Кардиф в среща от 35-я кръг, като двата тима ще излязат на терена в 18:00 часа. 

Срещата между Кардиф и Ливърпул може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

В първите 15' от срещата Кардиф показа, че не се притеснява от атаката на Ливърпул. Играчите на Нийл Уорнък поглеждаха към вратата на съперника, а първото опасно положение в срещата бе именно пред Алисон. Мендез-Лианг получи на далечната греда, но не успя добре да овладее топката, като бе блокиран от Андрю Робъртсън. 

В 22' дойде първата отлична възможност за гол и тя бе пред тима на Юрген Клоп. Мохамед Салах видя добре Садио Мане, който с едно докосване изведе Роберто Фирмино сам срещу Нийл Етъридж, но завършващият удар на бразилеца бе изключително неточен.

Второто добро положение отново бе за мърсисайдци. То дойде след дълго разиграване, което завърши с центриране на Александър-Арнолд в малкото наказателно поле, където Садио Мане влезе на скорост и опита удар, който обаче бе неточен.

12' преди почивката и Мо Салах получи своя шанс, след като Манга сбърка и египетският национал се оказа сам срещу вратаря. Етърирдж обаче отново показа рефлекс и с крак изби в пореден корнер.

Кардиф трябваше да почака, но също получи своя шанс. Това се случи в 44' при центриране от корнер, когато Ниасе стреля от близко, но прекалено леко и Алисон изби.

След почивката играчите на Юрген Клоп рязко натиснаха "газта" и се настаниха трайно в половината на съперника. Това даде резултат и в 57' Джорджино Вайналдум откри. Александър-Арнолд центрира от корнер, но по земя, а холандският халф бе изпуснат и нанесе тежък удар, който се оказа неспасяем.

4' по-късно гостите стигнаха до ново 100%-во положение. Джордан Хендерсън бе оставен сам на точката за дузпата, но ударът на капитана на Ливърпул се оказа изключително неточен.

Само 7' след като Ливърпул откри, Кардиф можеше да изравни също от корнер. Морисън получи уникална възможност, като бе останал на около 3 метра пред опразнената от Алисон врата. Капитанът на домакините опита да стреля с глава след плонж, но топката се удари в гърба му.

След 70' Юрген Клоп направи смяна и пусна в игра Фабиньо на мястото на Наби Кейта. Бразилецът обаче понесе тежък удар в главата след единоборство със Зохоре и остана да лежи на земята, като бе заменен от Джеймс Милнър секунди по-късно.

В 80' от мача Роберто Фирмино блокира изнасянето на топката от Кардиф и Мо Салах се оказа в наказателното поле. Там той опита да се измъкне от Морисън, който приятелски го бе "прегърнал" и логично последва сигнал за дузпа. Именно Милнър застана зад топката и не сгреши - 0:2.

Преди мача

Ливърпул продължава похода си към първа титла в Англия от близо 30 години. До голяма степен играчите на Юрген Клоп са зависими и от големия си съперник за трофея Манчестър Сити, който има точка аванс в класирането.

Днес "червените" ще изиграят своя 35-и мач от началото на сезона. Те имат в актива си 85 точки, като при успех ще изпреварят "гражданите" с две точки. Момчетата на Хосеп Гуардиола обаче имат мач по-малко, който е в сряда срещу градския съперник Манчестър Юнайтед.

В същото време Кардиф продължава борбата си за оцеляване във Висшата лига. Тимът от Уелс е на 18-а позиция с 31 точки, на три от 17-я Брайтън.

СЪСТАВИ:

Кардиф: Етъридж, Бенет, Манга, Морисън, Пелтиър, Хойлет, Гунарсон, Камараса, Ралс, Мендез-Лианг, Ниасе

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Кейта, Вайналдум, Хендерсън, Мане, Фирмино, Салах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички