9 гола, пълен хаос и обрати: Двубоят, който накара феновете на Ливърпул да се влюбят в Юрген Клоп (ВИДЕО)


9 гола, пълен хаос и обрати: Двубоят, който накара феновете на Ливърпул да се влюбят в Юрген Клоп (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

14994 0

След много години безспорно престоят на Юрген Клоп в Ливърпул ще се помни като легендарен. На днешната дата (23 януари 2024 г.) преди точно 8 години германският специалист накара феновете на мърсисайдци да се влюбят в него след победа, която остава в историята на Висшата лига.

9 гола, хаос, обрати и победа за Ливърпул

Ливърпул гостуваше на закъсалия Норич на неговия "Керъл Роуд". Феновете на "червените" очакваха лесна победа в едва четвъртия месец на Юрген Клоп като мениджър на "Анфийлд". Мърсисайдци грабната трите точки, но те дойдоха след сериозни мъки.

Изминаха 8 години от инфарктната и епична победа на Ливърпул над Норич

Ливърпул губеше на почивката с 1:2, а рано през втората част разликата бе покачена на 1:3. Все пак, германският специалист успя да вдигне своите, които стигнаха до пълен обрат от 4:3. Финалните минути на срещата обаче бяха инфарктни, тъй като "канарчетата" изравниха за 4:4.

Последната дума имаха мърсисайдци. С последния удар в мача вече бившият футболист на "червените" Адам Лалана донесе трудната победа с 5:4 в 95-ата минута.

За мнозина тази среща бе началото на ерата "Клоп" в Ливърпул. В съответния сезон 2015/16 мърсисайдци не постигнаха голям успех, но на всички фенове на футбола е ясно, че останалото е история.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички