Ливърпул победи Фулъм като гост и продължава борбата за титлата


Ливърпул победи Фулъм като гост и продължава борбата за титлата
Снимка: GettyImages

1136 0

Ливърпул  записа важна победа над Фулъм с 3:1 като гост в мач от 34-ия кръг на Висшата лига.

Какво се случи в срещата?

Мърсисайдци започнаха много по-агресивно и имаха пъурвата възможност за гол още в 3-ата минута. Тогава Луис Диас получи страхотно центриране и стреля с глава, но топката мина на сантиметри от вратата на лондончани.

След това темпото спадна, гостите владееха повече топката, но без сериозни опасности.

В 33-ата минута все пак попадение падна. Тогава Ливърпул получи право на пряк свободен удар около границата на наказателното поле и след страхотно изпълнение на Александър Арнолд мърсисайдци поведоха. Почти веднага след това домакините имаха претенции за дузпа, но съдията остана безмълвен.

В края на първото полувреме домакините наложиха натиск, който даде резултат 120 секунди след допълнителното време. Тогава след суматоха в наказателното поле на "червените" най-съобразителен беше Тимоти Кастан и със силен шут по земя възстанови равенството.

Още: Ливърпул поглежда към Порто за 22-годишен талант, който ще струва 70 милиона

7 минути след началото на втората част Ливърпул си върна преднината в двубоя. Харви Елиът пресече топка в центъра и подаде на Райън Гравенберх, който напредна, стреля от дъгата и матира домакинския страж за 2:1.

Точно след изтичането на един час игра гостите имаха нов шанс за гол, но изтрелът на Диего Жота беше хванат от вратаря на лондончани.

В 71-ата минута Жота все пак отбеляза трети гол във вратата на Лено. Първоначално имаше съмнения за засада и попадението беше прегледано със системата ВАР, но крайна сметка всичко беше наред и мърсисайдци имаха преднина вече от два гола. 

До края срещата се доиграваше, а най-чистото положение дойде за домакините, но гредата спаси Алисън. Това беше и по-сериозното в заключителните мигове на двубоя.

Още: Салах иска да си тръгне от Ливърпул след напускането на Клоп

По този начин в класирането Ливърпул продължава борбата за титлата с конкурентите Арсенал и Манчестър Сити, събирайки актив от 74 точки, колкото имат и "топчиите", но с по-добра голова разлика. Фулъм от своя страна остава на 12-а позиция с 42 пункта.

В следващия кръг тимът от Западен Лондон отново е домакин, този път на Кристъл Палас, докато футболистите на Юрген Клоп имат първо гостуване на градския съперник Евертън в отложен мач, а след това нова визита, отново в Лондон - Уест Хям.

Още: Арсенал се поизмъчи, но излезе първи във Висшата лига пред Ман Сити и Ливърпул (ВИДЕО)

Клоп остава оптимист за Ливърпул и титлата, като отправи индиректно предизвикателство към Манчестър Сити

Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк, призова за финален натиск на сезон 2023/24

Ливърпул и Тотнъм също пожелаха защитник на Фулъм

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички