Арсенал се поизмъчи, но излезе първи във Висшата лига пред Ман Сити и Ливърпул (ВИДЕО)


Арсенал се поизмъчи, но излезе първи във Висшата лига пред Ман Сити и Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

708 0

Английският гранд Арсенал победи с 2:0 Уулвърхемптън като гост на "Молиню" в мач от 34-ия кръг на Висшата лига. В герои за "топчиите" се превърнаха Леандро Тросар и Мартин Йодегор, които вкараха победните попадения в мача.

Тросар донесе победата на Арсенал над Уулвс

Развой на Уулвс - Арсенал

Двубоят започна ударно за Арсенал, след като в 40-ата секунда Кай Хаверц можеше да вкара гол, но Жозе Са внимаваше и отрази удара му. В 15-ата минута отличен шанс се откри и пред Деклан Райс, но отново стражът на "вълците" спаси.

Все пак, Арсенал счупи каръка в 45-ата минута. Хаверц подаде в наказателното поле, а там Габриел Жезус се пребори във въздуха и отклони към Леандро Тросар, който не намери топката по най-добрия начин, но тя описа страхотна парабола и влетя във вратата на Уулвърхемртън - 1:0 за Арсенал.

През втората част домакините направиха мача равностоен, като успяха да създадат няколко положения, но не и да ги реализират. Арсенал трябваше да потрепери, но се поздрави с победата и по-важното - трите точки. Те бяха гарантирани, когато в 96' Мартин Йодегор успя да вкара от малък ъгъл и направи резултата 2:0.

С победата Арсенал излиза първи във Висшата лига с актив от 74 точки - 1 повече от Манчестър Сити и 3 повече от Ливърпул при оставащи 4 кръга до края на сезон 2023/24. Уулвърхемптън пък е на 11-ата позиция с 43 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички