Ливърпул пази спокойствие и пари и ще атакува Белингам другото лято


Ливърпул пази спокойствие и пари и ще атакува Белингам другото лято
Снимка: GettyImages

1136 0

Ливърпул няма планува да се подсилва с полузащитник преди старта на сезон 2022-23. „Червените“ почти взеха третия нов футболист през това лято, като досега се набавиха с Фабио Карвальо от Фулъм и Дарвин Нунес от Бенфика, а до броени дни трябва да бъде обявен и десният бек от Абърдийн Калвин Рамзи.

Нунес стана рекордна покупка за „червените“ в историята им, като тимът заплати веднага 64 милиона паунда, а в допълнение сумата може да достигне до 85,4 милиона британски лири, ако се постигнат всички условия по сделката.

За 18-годишния Рамзи пък „червените“ ще се разделят с 4 милиона, а Фабио Карвальо парафира за скромните 7 милиона паунда, които ще отидат в касата на Фулъм.

Все по-усилено се твърдеше, че английският клуб ще се подсили в средата на терена, където има сериозни брожения, че това трябва да се случи, но те загубиха битката за подписа на Орелиен Чуамени, който прецени да заиграе в Реал Мадрид от Монако.

Според The Times, Клоп би изчакал още 12 месеца, за да подсили халфовата си линия, като огромен интерес има към Джюд Белингам от Борусия Дортмунд. През това лято германците вече се разделиха с Ерлинг Холанд, което на практика ограничи шансовете на англичанина да направи трансфер през това лято, но се очаква да има истинска трансферна война за подписа му догодина.

Клоп разполага с Джордан Хендерсън, Фабиньо, Тиаго Алкантара, Къртис Джоунс, Харви Елиът, Наби Кейта и Джеймс Милнър в средата на терена, а последният удължи договора си с една година съвсем скоро.

Алекс Окслейд-Чембърлейн има още 12 месеца по своя договор с „червените“, но се смята, че британецът ще напусне „Анфийлд“, за да играе по-често. Сума от порядъка на 20 милиона лири ще склонят Ливърпул да се раздели с халфа, а към него има интерес от Астън Вила и Уест Хем.

Дивок Ориги и Лорис Кариус напуснаха вече отбора, а същото навярно ще се случи и с Неко Уилиямс, Нат Филипс, Такуми Минамино и Садио Мане. А каква е ситуацията със сенегалеца, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички