Ливърпул отвя Екзитър в преиграването за ФА Къп


Ливърпул отвя Екзитър в преиграването за ФА Къп

878 0

След излагацията в първия мач, в преиграването Ливърпул се разправи категорично със съперника си за ФА Къп - Екзитър. "Мърсисайдци" се наложиха с 3:0 на своя "Анфийлд".

Ливърпул стигна заслужено до успеха, след като доминираше през целия мач. Те откриха в 10-ата минута, когато Джо Алън завърши добра комбинация на съотборниците си. Преднината им остана минимално до почивката.

През втората част Екзитър заигра с повече самочувствие, но без да успее да застраши вратата на Миньоле. Ливърпул можеше да вкара втори гол в 54-ата минута, след страхотен удар на Айб. Топката обаче се отби от напречната греда и тупна на голлинията, но сантиметри лишиха домакините от втори гол.

Такъв все пак падна в 74-ата минута - Шей Оджо получи от Айб, навлезе в наказателното поле и реализира в далечния ъгъл на вратата - 2:0. Това бе дебютен гол за младока с червената фланелка.

Крайното 3:0 оформи Тейшейра 8 минути преди края на редовното време. Бентеке увлече няколко защитници и умело успя да изведе съотборника си, който с мощен удар направи резултата класически.

В следващата фаза на турнира "червените" излизат срещу Уест Хям.

Напред продължава и Тотнъм, който надделя с 2:0 над Лестър. Първият мач завърши 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички