Кой взима решенията за трансфери в Ливърпул и колко струва Златан?


Кой взима решенията за трансфери в Ливърпул и колко струва Златан?
Снимка: Getty images

1765 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви пред английските медии, че той е човекът, който взима крайните решения за трансферите в клуба. Както е известно, в тима от години се работи с "трансферна комисия", която се занимава с тези дела в клуба, но бившият треньор на Борусия (Дортмунд) се е сдобил с нужната власт да взима финалните решения.

Той даде и любопитен пример с евентуалното привличане на Златан Ибрахимович срещу... 100 милиона евро.

"Ако искам да взема в състава нападател като Златан Ибрахимович, но не зная, каква е трансферната му цена. Примерната сума да предположим е 100 милиона евро, в такъв случай аз трябва да се консултирам с шефовете за евентуален такъв трансфер", коментира Клоп.

"Отговорностите не са ми да гледам видео или нещо подобно, имам сътрудници, които събират цялата необходима информация за играча, а след това обсъждаме евентуално негово привличане. В края на краищата, както казах и на първата си пресконференция като треньор на тима, нито един играч няма да попадне в Ливърпул, ако аз не го искам".

В заключение обаче Клоп обяви, че ако клубът няма финансовата възможност, то даден футболист няма как да бъде привлечен, независимо от това колко може да помогне на Ливърпул.

"Ако футболист, който ми е харесал, не отговаря на финансовите възможности на клуба, то той няма да се присъедини към нас, това е абсолютно нормално

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички