Ливърпул отново си поигра с огъня, но този път победи във Висшата лига


Ливърпул отново си поигра с огъня, но този път победи във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4953 0

Шампионът на Англия Ливърпул победи тима на Саутхемптън с 2:0 като домакин в мач от 35-ия кръг на Висшата лига. След две равенства (1:1, 1:1) в последните два кръга мърсисайдци отново си поиграха с огъня и рискуваха да допуснат нова грешка, но този път отбраната на "червените" бе на достатъчно високо ниво, за да опази суха мрежа.

След половин час игра Садио Мане изведе мърсисайдци напред в резултата, а Мохамед Салах се отчете с асистенция. През втората част обаче Ливърпул предпочете да задържа топката и на моменти изглеждаше твърде пасивен в играта си. Подобно на предните два двубоя, и в този имаше съмнения дали "червените" ще запазят вратата си суха.

Все пак отбраната на Ливърпул се справи и почти не позволи на Саутхемптън да създаде опасни положения пред вратата на Алисон, който иначе направи много силен мач и се отличи с няколко важни намеси. В самия край на мача мърсисайдци вкараха втори гол чрез Тиаго Алкантара, който нанесе хубав удар от границата на наказателното поле.

С победата Ливърпул продължава битката за място в топ 4 на Висшата лига. "Червените" заемат шесто място с 57 точки - на една зад петия Уест Хем и на шест от четвъртия Лестър, който е с мач повече. Ливърпул трябва да изиграе отложения си мач с Манчестър Юнайтед идния четвъртък. Саутхемптън остава на 16-о място с 37 точки - на 10 пункта над зоната на изпадащите 4 мача преди края.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 10-ата минута Садио Мане стреля опасно към вратата на Саутхемптън, но не намери целта. Осем минути по-късно Мохамед Салах също изпусна добро положение за мърсисайдци. Две минути по-късно Натаниел Филипс стреля опасно с глава към вратата на "светците", но отново без резултат.

В 25-ата минута и Диого Жота не успя да вкара, след като негов удар от отлична позиция бе отразен от Форстър. Минута по-късно Жоржиньо Вайналдум стреля с глава и уцели напречния стълб. 

В 30' Алисон Бекер спаси Ливърпул от сигурен гол. Остро подаване в наказателното поле достигна до Че Адамс, но бразилският страж успя да се позиционира достатъчно добре, за да не му позволи да го преодолее. В ответната атака Ливърпул откри резултата. Мохамед Салах центрира от границата на пеналтерията и намери Мане на далечната греда, който вкара с глава - 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути на втората част Ливърпул продължи да контролира срещата и да разиграва топката в половината на Саутхемптън, но не успя да създаде достатъчно добри шансове за отбелязване на второ попадение, което да им донесе повече сигурност. В същото време "светците" срещнаха сериозни трудности дори да застрашат вратата на Ливърпул, която бе добре охранявана от отбраната на "червените".

В средата на полувремето Майкъл Обафеми получи хубаво извеждащо подаване в наказателното поле, но Алисон успя да стигне пръв до топката и да предотврати опасността. Малко по-късно Мохамед Салах овладя в наказателното поле на "светците", но не можа да нанесе достатъчно добър удар, което позволи на противников играч да го блокира.

В 71' Ибрахима Диало опита хубав удар от дистанция, който Алисон успя да спаси. Шест минути Алисон за малко да сбърка фатално, след като подаде на противников играч. Веднага последва удар към вратата на Ливърпул, но бразилският страж успя да спаси. В 81' Садио Мане вкара топката в мрежата на "светците", но голът бе отменен заради засада.

В края на мача Ливърпул вкара втори гол. Мърсисайдци отнеха топка на тъчлинията, след което Роберто Фирмино пое и влезе към игрището, за да подаде към Тиаго. Халфът веднага си освободи пространство за стрелба и с хубав удар от границата на пеналтерията намери далечния ъгъл на вратата на Саутхемптън - 2:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул все още има шансове да се намести в топ 4 и да се класира за Шампионска лига през следващия сезон, но за тази цел трябва да вземе максимално повече точки в оставащите мачове до края на кампанията. В предишния кръг мърсисайдци не изиграха гостуването си на Манчестър Юнайтед, който бе отложен заради протестиращи фенове на "Олд Трафорд".

Мърсисайдци се нареждат на седмо място с 54 точки - със седем по-малко от четвъртия Челси, който е с мач повече. Саутхемптън пък заема 16-о място с 37 пункта, но почти със сигурност ще остане в елита на Англия и през следващия сезон, тъй като има преднина от 10 точки, при това с мач по-малко. "Светците" победиха "червените" в първия мач между двата отбора по-рано през сезона и идват със самочувствие на "Анфийлд".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Уилямс, Филипс, Арнолд, Фабиньо, Вайналдум, Тиаго, Мане, Жота, Салах

Саутхемптън: Форстър, Стивънс, Вестергаард, Беднарек, Уокър-Питърс, Уорд-Праус, Армстронг, Тела, Уолкът, Редмънд, Адамс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички