Ливърпул оцеля на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" и увеличи аванса си на върха


Ливърпул оцеля на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" и увеличи аванса си на върха
Снимка: Gulliver/GettyImages

8275 0

Ливърпул записа поредна победа във Висшата лига. "Мърсисайдци" надиграха Тотнъм с 0:1 и записаха своя 20-ти успех в шампионата през този сезон. Единственият гол в срещата отбеляза Роберто Фирмино в края на първата част. През второто полувреме Тотнъм имаха няколко добри шанса да достигнат до попадение, но не съумяха да вкарат.

Така "мърсисайдци" събират актив от 61 точки и вече имат цели 16 пред втория Лестър, който загуби от Саутхемптън по-рано днес. Тотнъм заема 8-мото място в подреждането след днешния ден, като "шпорите" имат 30 точки в актива си. А ето всичко по-интересно през двете полувремена на срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още във втората минута Ливърпул достига до отличен шанс за гол. Фирмино нахлува в наказателното поле, но ударът му е блокиран на голлинията от дебютанта Танганга. Последва втори удар на бразилеца, но топката се отбива в гредата и попада в ръцете на Гасанига. Тотнъм отвръща чрез опасна контраатака, но удар на Хюн-Мин Сон излиза в аут.

В 11-тата минута Деле Али овладя по чудесен начин дълга топка към него и стреля, но ударът му мина над вратата на Алисон. На повторението се видя, че английският национал си е помогнал с ръка. В първите 20 минути от двубоя ясно се вижда, че играчите на Юрген Клоп са доста по-активни, докато Тотнъм изчакват своя шанс на контраатака. При центриране в наказателното поле на "шпорите" Ван Дайк е оставен непокрит, но Гасанига лишава Ливърпул от първи гол в мача.

В 35-тата минута гостите организираха добра атака, като топката бе центрирана към Садио Мане, но изстрелът на сенегалеца преминава над вратата. В 37-мата минута все пак Ливърпул излиза напред на резултата. Мохамед Салах овладя топката в наказателното поле на "шпорите", след което подаде на Роберто Фирмино и бразилецът открива резултата с бомбен удар - 0:1! Ситуацията бе преразгледана с ВАР за потенциална игра с ръка на Джордан Хендерсън, но такава не е била отсъдена.

В 43-тата минута Мохамед Салах имаше възможност да удвои преднината на Ливърпул, но изстрелът му мина встрани от вратата на Гасанига. До края на първото полувреме ново попадение не пада и двата тима се прибират на почивка при резултат 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В първите десетина минути на второто полувреме играчите на Ливърпул предимно владеят топката и не оставят почти никакви шансове за Тотнъм. В 56-тата минута все пак "шпорите" достигат до удар към вратата на "мърсисайдци" чрез Серж Орие. В 60-тата минута пък Сон опитва своя късмет, но изстрелът му минава встрани от вратата на Алисон.

В 64-тата минута удар с глава на Садио Мане бе спасен от Гасанига. Малко преди това остана съмнение за опасно влизане на Робъртсън в краката на Танганга, но съдията замълча и даде знак играта да продължи. В 75-тата минута Тотнъм се сдоби с най-чистото си положение за гол до този момент в мача. Влезлият като резерва Джовани Ло Селсо открадна топката от краката на Вайналдум, след което я подаде на Моура, той нахлу и даде пас към Сон, но кореецът не успя да уцели вратата от непосредствена близост.

В 83-тата минута играчите на Тотнъм направиха грандиозен пропуск пред вратата на Алисон. Орие центрира чудесно отдясно и топката бе засечена от Ло Селсо, но кълбото като по чудо не влезе във вратата на Ливърпул. До края на срещата Сон и Ламела опитаха да застрашат Алисон, но попадение не падна.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Тотнъм: Гасанига, Санчес, Алдервейрелд, Танганга, Орие, Уинкс, Ериксен, Роуз, Лукаш, Али, Сон

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Гомес, Арнолд, Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино, Салах

ПРЕДИ ДВУБОЯ:

Отборът на Жозе Моуриньо се намира в слаба форма, като "шпорите" имат едва една победа от последните си 5 срещи. Тотнъм загуби последния си двубой в първенството, като отстъпи с 0:1 на Саутхемптън и заема 7-мата позиия в подреждането. Освен това Спърс загубиха двете си дербита под ръководството на португалеца във Висшата лига до момента, като отстъпиха на Манчестър Юнайтед и Челси.

Ливърпул са в невероятна серия от началото на шампионата, като имат 19 победи и 1 равенство в 20 мача. Играчите на Юрген Клоп са убедителни лидери в класирането, като водят с 13 точки на Лестър преди началото на кръга. По-рано през сезона "мърсисайдци" спечелиха срещу Тотнъм на "Анфилд" с 2:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички