Ливърпул не успя да покори "Олд Трафорд", но изхвърли Манчестър Юнайтед от Европа


Ливърпул не успя да покори "Олд Трафорд", но изхвърли Манчестър Юнайтед от Европа

722 0

Манчестър Юнайтед и Ливърпул изиграха страхотен мач помежду си, но не излъчиха победител и завършиха 1:1 на "Олд Трафорд" в мач реванш от осминафиналите на Лига Европа. Това класира мърсисайдци напред в турнира с общ резултат 3:1 от двата двубоя.

"Червените дяволи" започнаха двубоя много нахъсано, а в 18' домакините едва не откриха резултата. Линдегаард получи топката на стрлкова позиция и с глава нанесе добър удар, но отлична реакция на Миньоле запази равенството. Минута по-късно Мата уцели гредата, а в 28' Фелипе Коутиньо направи непростим пропуск.

От границата на наказателното поле той стреля силно, но Де Хеа, който до последно не виждаше топката, успя да отрази. Няколко минути по-рано Коутиньо отново можеше да отбележи, но изведен в пеналта си поведе твърде дълго топката.

В 31' "червените дяволи" успяха да стигнат до дузпа, след като Рохо открадна топката пред пеналта, а накрая тя се оказа в Марсиал. Той смени рязко скоростта и Клайн го фаулира -  дузпа, която беше превърната в гол от Марсиал - 1:0.

В 35' Стъридж можеше да върне равенството в мача, след като от пряк свободен удар стреля отлично и преодоля Де Хеа, но топката разтресе гредата. В 43' пък наглед безнадеждна топка от страна на Блинд в пеналта Фелайни успя да свали за Рохо, който обаче от 4 метра прати в аут, натиснат от Ловрен.

И когато всички очакваха да чуят последния съдийски сигнал, Коутиньо избухна с феноменален гол. Той получи топката на лявото крило и проби към наказателното поле. Той премина лесно през Варела, който за изненада на всички не беше дублиран от защитник на Юнайтед. Коу осотана сам срещу Де Хеа и от малък ъгъл успя да прехвърли испанеца и да върне равенството в мача - 1:1.

Второто полувреме почна със смяна в състава на домакините. Варела напусна терена за сметка на Валенсия, а Маруан Фелайни заигра като втори нападател в опит "червените дяволи" да се доберат до ранен гол.

През вторите 45 минути Ливърпул имаше по-чистите положения, но Де Хеа спаси своите от загуба на "Олд Трафорд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички