Как би изглеждало класирането в Англия без голмайсторите на всеки отбор (ГРАФИКА)


Как би изглеждало класирането в Англия без голмайсторите на всеки отбор (ГРАФИКА)
Снимка: Gulliver/Getty Images

3175 0

Интересна статистика показва как би изглеждало класирането в английската Висша лига, ако всеки един тим не разполага с най-добрия си реализатор в момента.

Правим справка с последните 27 мача и махаме всяка точка на всеки един тим, която е спечелена благодарение на гол или асистенция на най-резултатния играч в тима.

Ако това се случи, лидер в Премиършип ще бъде тимът на Ливърпул, но това не е повод за гордост сред феновете на мърсисайдци, тъй като те през сезона нямат изявен лидер и голмайстор, а това се вижда в реалното класиране на Острова.

През тази кампания най-добрият играч в състава на Юрген Клоп е Садио Мане, който има 12 гола в 24 мача. Причината в тима на 18-кратните шампиони да няма лидер обаче е тактиката на немския специалист, който има атакуващо трио, което отбеляза голяма част от попаденията на тима през сезона.

Челси, който има преднина от 10 точки на върха в момента, ще се смъкне много в класирането, тъй като ще бъдат "отнети" 13 точки то актива им заради изявите на Диего Коста.

Манчестър Юнайтед също ще страда много този сезон, ако в тима не бе Златан Ибрахимович. Шведският таран има 15 гола от общо 39 за тима в лигата и ако не беше той, "червените дяволи" щяха да са на седмата позиция. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички