Ливърпул изпусна третото място, но ще играе в Шампионска лига


Ливърпул изпусна третото място, но ще играе в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1581 0

Ливърпул не успя да стигне до третото място в класирането във Висшата лига, въпреки че си свърши работата срещу Брайтън. Мърсисайдци се наложиха крупно над съперника от долната половина на таблицата - 4:0, но при все това останаха четвъртти.

В 19-ата минута реферът ощети Ливърпул, като не отсъди видна дузпа за спъване на Салах от Шейн Дъфи. Въпреки това "червените" скоро след това откриха резултата, а голмайсторът не бе изненада - египетската звезда. Той получи подаване от Соланке и мушна топката под плонжа на вратаря на Брайтън.

До почивката момчетата на Юрген Клоп успяха да вкарат втори гол след статично положение. След корнер топката смени много притежатели, докато не попадна у Деян Ловрен, който, макар и полуобърнат към вратата, беше точен с глава.

След почивката паднаха още два безответни гола за Ливърпул - в 53' след добра атака отдясно се разписа и Соланке, който получи асистенция от Салах. Андрю Робъртсън с първия си гол за "червените" сложи край на спора в 85-ата минута.

В класирането Ливърпул остава четвърти със 75 точки, с 2 зад Тотнъм, като със сигурност ще играе в Шампионска лига и догодина. Брайтън е 14-и с 40 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички