Ливърпул изплува от лебедово езеро за Купата


Ливърпул изплува от лебедово езеро за Купата

1709 0

Ливърпул стигна до следващата фаза на турнира за Купата на футболната лига след труден успех над Суонзи. "Червените" постигнаха обрат, за който спомогна силно критикуваният нападател Марио Балотели, и се наложи с 2:1.

През първото полувреме на двубоя "мърсисайдци" демонстрираха по-офанзивна игра, но не успяха да я гарнират с голове. Така се оказаха в положението на догонващи в резултата през втората част - в в 65-ата минута Емнес превзе вратата на Брад Джоунс за 1:0. Ливърпул се хвърли да се връща в мача, но с добрите си изяви под рамката Тремел ги блокира до 86-ата минута.

Наставникът на "мърсисайдци" Брендън Роджърс извади Марио Балотели като жокер и това проработи - само след 7 минути игра италианецът успя да изравни. Борини напредна вдясно и центрира в наказателното поле на гостите, където Балотели се измъкна от бранител на Суонси и засече, пращайки топката в мрежата за 1:1.

Ливърпул стигна до победата едва в петата минута на добавеното време, когато центриране на Коутиньо остави под топката Тремел, който се сблъска със свой съотборник и Ловрен на празна врата донесе ценните три точки за своя тим.

Всички резултати от изиграните срещи за Купата на Лигата:

Борнемут - УБА 2:1
Шрюсбъри - Челси 1:2
Милтън Кийнс Донс - Шефилд Юнайтед 1:2
Ливърпул - Суонси 2:1
Фулъм - Дарби Каунти 2:5

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички