Ливърпул изпепели Уест Хям и е на 3 точки от Шампионска лига


Ливърпул изпепели Уест Хям и е на 3 точки от Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

908 0

Ливърпул демонстрира на Тотнъм как трябва да се играе под напрежение. Седмица след като "шпрорите" загубиха шансовете си за титлата след загуба от Уест Хям, мърсисайдци спечелиха с 4:0, осигурявайки си всички шансове да завърши в топ 4 на английската Висша лига.

Първото полувреме на срещата беше много изравнено, като и двамата вратари имаха доста работа. Калиери изпусна златен шанс в самото начало за "чуковете", докато удари на Коутиньо бяха отразени от Адриан.

В 35' Жозе Фонте "заспа" при извеждащо подаване към Даниел Стъридж, покривайки засадата. Нападателят мина безпроблемно покрай Адриан и реализира на празна врата за 0:1.

В края на полувремето Уест Хям едва не изравни, след като на два пъти Джордан Аю уцели гредата - 0:1 до почивката.

В опит да усили скоростта в нападение Славен Билич пусна в игра Фегули и Флетчър, а Уест Хям заигра с двама нападатели. Това се оказа пагубно за "чуковете", а Ливърпул се развихри.

В 57' със страхотен удар Вайналдуум едва не отбеляза, но топката разтресе напречната греда. Кълбото обаче беше овладяно от Коутиньо, който от границата на наказателното поле вкара красив гол, давайки 2 гола аванс на своите.

Само 5 минути по-късно резултатът набъбна до 3:0. Вайналдум намери Коутиньо в наказателното поле, той направи Колинс за смях и от 5 метра разстреля Адриан - 3:0.

В 76' Лалана и Вайналдуум поред пропуснаха да вкарат във вратата на Адриан, но след карамбола, образувал се в наказателното поле, топката стигна до Ориги, който от 2 метра чукна коженото кълбо във вратата - 4:0 за "червените".

Благодарение на категоричната победа, за Ливърпул остава само едно препятствие за влизане в топ 4 - Мидълзбро, и то на "Анфийлд". В момента воденият от Юрген Клоп тим е на 3-о място с актив от 73 точки - 1 пред Манчестър Сити и 4 пред Арсенал, като мърсисайдци са с мач повече от конкурентите си за 3-ото и 4-ото място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички