Нов обрат в ситуацията около Коутиньо


Нов обрат в ситуацията около Коутиньо
Снимка: Guliver/GettyImages

2250 0

Въпреки че испанският анализатор на Sky Sports Гийем Балаге беше категоричен, че Барселона не се интересува на този етап от Коутиньо, една от приближените до клуба медии - Sport, информира, че сделката между каталунците и Ливърпул за звездата на мърсисайдци е много близо.

Според испанската медия, бразилският плеймейкър е постигнал устна договорка с ръководството на Барселона за личните си условия, като двата клуба вече водят преговори за трансфера. Мърсисайдци искат 90 милиона евро за своята звезда, като Хосеп Мария Бартомеу и компания ще се опитат да намалят тази сума.

През март Барселона е изпратила оферта за Коутиньо, като в запитването е бил включен и Иван Ракитич, но тогава ръководството на Ливърпул отказа офертата. Целта на испанския колос е да завърши сделката до началото на лятната подготовка, като ще се опита да предложи и други играчи на английския тим, тъй като не може да си позволи сумата от 90 милиона.

Коутиньо ще трябва да замести в тима Андрес Иниеста, който ще напусне тима след края на сезон 2017/18. Той е съобщил на клуба, че трябва да се намери негов заместник през това лято, за да може промяната в състава на Барселона да стане по-плавно.

Другите две цели на Барселона за поста на испанския национал са Марко Верати (ПСЖ) и Саул Нигес (Атлетико Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички