Ливърпул готви шампионски празненства, може да определи титлата в Англия след пряк двубой със Сити


Ливърпул готви шампионски празненства, може да определи титлата в Англия след пряк двубой със Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

2152 0

Ливърпул записва един от най-великите си сезони, а клубът продължава да се бори на два фронта, след като останалите два ги спечели. Разбира се, феновете трябва да отпразнуват подобаващо успехите на мърсисайдци, така че "червените" вече са помислили по този въпрос. 

Възпитаниците на Юрген Клоп влизат в решаващите мигове от компанията, където първо този уикенд ще се изправят срещу Уулвърхямптън, а освен задължителен успех, Ливърпул ще се надява Астън Вила да спъне прекия им конкурент Манчестър Сити. Другата събота мърсисайдци ще бъдат в Париж, където ще се изправят на финала за Шампионска лига.

Клубът вече е организирал "победен парад", който ще събере "червената" общност в Ливърпул, където ще се включи и женският състав на клуба, който също завоюва отличия през кампанията. Маршрутът на шествието ще бъде цели 13,5 км и ще бъде като този през 2019 г.

Победителят от Париж ще има възможността да се изправи и срещу Айнтрахт Франкфурт за Суперкупата на УЕФА на 10 август. Всъщност Ливърпул и Манчестър Сити имат теоретичната възможност да определят шампиона на Висшата лига след пряк сблъсък, ако "гражданите" бъдат разбити с 0:6 от Вила, а "червените" направят зрелищно реми с "вълците" 5:5.

Вижте какво се случи на финала в Лига Европа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички