Ливърпул форсира преговорите - дава на Жота подобрен договор


Ливърпул форсира преговорите - дава на Жота подобрен договор
Снимка: Getty Images

1294 0

Ливърпул в най-скоро време ще предложи нов и по-добър договор за своя нападател Диого Жота. Португалецът се утвърди в отбора след трансфера му от Уулвърхемптън през 2020-а година и вече има 34 гола и 9 асистенции в 85 срещи за „червените“.

След като клубът се раздели със Садио Мане, който пое към Байерн Мюнхен по-рано през лятото, 25-годишният Жота се очаква да стане още по-твърд титуляр в селекцията на Юрген Клоп.

Той има още три години по своя договор с клуба, но шефовете на „червените“ настояват за среща с агентите му в най-скоро време, за да може договорката да бъде продължена.

Според CBS Sports и журналистът Бен Джейкъбс, мърсисайдските шефове в близките дни ще предложат нов договор на футболиста с №20.

Ако това се случи, Ливърпул ще удължи контракта на още един свой офанзивен футболист, след като Мохамед Салах подписа нов контракт с тима от „Анфийлд“.

В този момент Жота лекува мускулна контузия, която се усложни по време на предсезонната подготовка, а тя беше получена по време на мачовете на Португалия за Лигата на нациите по-рано през юни.

А какво смята Фабиньо за Мо Салах, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички